تاثیر عصاره آبی اندام های هوایی و زیرزمینی لوبیا چشم بلبلی برخصوصیات جوانه زنی سه رقم کلزا
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 750
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEDTECH02_272
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تاثیر عصار آبی لوبیا چشم بلبلی بر روی خصوصیات جوانه زنی کلزا آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد در سال 1389 انجام شد. تیمارها شامل عصاره لوبیا چشم بلبلی در هفت سطح ( شاهد ، 50% ریشه، 50% ساقه، 50% کل اندام های گیاهی، 100% ساقه، 100% ریشه، 100% کل اندام های گیاهی) و ارقام کلزا در سه سطح ( آکاپی، هایوکا، مدونا) بود. نتایج آزمایش نشان داد با افزایش غلظت عصاره لوبیا چشم بلبلی، درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه، طول ساقه چه کاهش یافت. عصاره آبی در غلظت های 50% ساقه، 50% کل اندام های گیاهی و 100% کل اندام های گیاهی بیشترین کاهش را درصفات اندازه گیری شده نشان دادند. رقم آکاپی در تیمار شاهد و 100% کل اندام های گیاهی از نظر جوانه زنی مشابه ارقام هایولا و مدونا بود اما در غلظت 50% کل اندام های گیاهی، رقم اکاپی نسبت به سایر ارقام از درصد جوانه زنی بالاتری برخوردار بود. این نتایج نشان می دهد ارقام می توانند واکنش متفاوتی نسبت به اثرات آلیلوپاتیک لوبیا چشم بلبلی از خود نشان دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عرفان منصوریان
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
رضا صدر آبادی حقیقی
دانشیار گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
سید محسن نبوی کلات
استادیار گروه دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :