اثر تیمار خراش دهی با اسید سولفوریک و نوع محیط کشت بر روی جوانه زنی بذور توت فرنگی رقم پاروس (Fragaria ananassa c.v.paros) در شرایط درون شیشه ای و آزمایشگاهی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,576

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_253

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

جوانه زنی بذور توت فرنگی رقم پاروس در دو نوع محیط کشت درون شیشه ای موراشیگ و اسکوگ (MS) و گامبورگ و همکاران (B5) تحت تاثیر 4 غلظت اسید سولفوریک (1 و 12 و 24 و 36 نرمالیته)، در سال 1390 در دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی در پنج تکرار مورد بررسی قرار گرفت. نمونه بذرهای تیمار شده با 4 غلظت اسید سولفوریک، در محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (MS) و محیط گامبورگ و همکاران (B5) بدون ویتامین و تنظیم کننده ای رشد و همچنین بر روی کاغذ صافی حاوی آب مقطر به منظور بررسی شاخص های جوانه زنی کاشته شدند. شاخص های جوانه زنی شامل درصد جوانه زنی، سرعت جوانه زنی ، میانگین طول ریشه چه و ساقه چه ( دو هفته پس از شروع جوانه زنی) ملاک تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این بررسی نشان داد که بذرهای که خراش دهی نشدند و همچنین بذرهایی که با غلظت های 1 و 12 و 24 نرمالیته اسید سولفوریک خراش دهی شدند در هر سه محیط MS و B5 و محیط آب مقطر تا پایان دوره آزمایش ( 40 روز) هیچ گونه نشانه ای از جوانه زنی بروز ندادند. در حالیکه بذرهای خراش دهی شده با اسید سولفوریک 36 نرمال در هر سه محیط ذکر شده جوانه زنی خود را بروز دادند به طوریکه بیشترین شاخص های جوانه زنی بذر در محیط B5 و کمترین شاخص های جوانه زنی در محیط کاغذ صافی حاوی آب مقطر مشاهده گردید.

کلیدواژه ها:

توت فرنگی ، جوانه زنی ، خراش دهی ، شرایط درون شیشه ای

نویسندگان

رحمان یوسفی

کارشناس ارشد گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران ا

موسی موسوی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

نورالله معلمی

دانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

محمد هادی غفاریان مقرب

دانشجوی دکتری گروه خاکشناسی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • حیلی مرندی، ر.1386. میوه های ریز. چاپ دوم. انتشارات جهاد ...
  • Gerdakaneh, M., Mozafarin, A.A., Khalighi, A ., Sioseh-mardah, A. 2009. ...
  • Henry, E.M. 1935. The germination of strawberry seeds and technique ...
  • نمایش کامل مراجع