انعکاس جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی در آیینه تاریخ بیهقی
محل انتشار: پژوهشنامه تاریخ، دوره: 13، شماره: 50
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 106
فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HISTO-13-50_004
تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1402
چکیده مقاله:
یکی از مظاهرتمدن، نزد هر ملتی جشن هاست که ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم یک جامعه دارند. ابوالفضل بیهقی دبیر رسایل دربار غزنوی ازجمله نویسندگانی است که به طور غیرمستقیم در اثر گران سنگ خود (تاریخ بیهقی) به جشن های عصر خویش پرداخته است.مسئله اصلی پژوهش پاسخ به این سوال است: جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی در تاریخ بیهقی چگونه انعکاس یافته است ؟پژوهش حاضر با هدف مشخص کردن انعکاس جشن های ملی و مذهبی دوره غزنویان، در کتاب تاریخ بیهقی انجام شده است. به این منظور با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی به مطالعه دقیق تاریخ بیهقی پرداخته و تمامی مفاهیم و واژه هایی که در زمینه جشن های ملی و مذهبی بار معنایی داشته اند، استخراج و تفسیر شده است.بر اساس یافته های پژوهش، بیهقی در اثر معروف خود، به خوبی توانسته است، بازتاب جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی را به تصویر بکشد. بازتاب جشن های ملی و مذهبی عصر غزنوی را به تصویر بکشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رسول رستمی
کارشناس ارشد ایرانشناسی(گرایش تاریخ) از دانشگاه شهید بهشتی تهران. دبیر آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه پیام نور و آزاد. rostami.rasol۹۰@yahoo.com
فرهاد پروانه
دانشجوی دکترای تاریخ دانشگاه لرستان. دبیر آموزش و پرورش و مدرس دانشگاه پیام نور و آزاد. farhad.parvaneh@yahoo.com (نویسنده مسئول)
مجتبی گراوند
استادیار و عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه لرستان Garavand.m@lu.ac.ir