سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تغییرات سوماکلونال در درختان خرما حاصل از کشت بافت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,871

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANDATE01_061

تاریخ نمایه سازی: 13 اسفند 1391

چکیده مقاله تغییرات سوماکلونال در درختان خرما حاصل از کشت بافت

کشت بافت فنی است نسبتا جدید که کمک بسیار شایانی به تولید محصولات کشاورزی نموده است. خرما به دلیل مشکلات تکثیری، گیاهی است کاملا استثنایی و روش های معمولی تکثیری در مورد آن کاربرد چندانی ندارد. تکثیر گیاه خرما از طریق کشت بافت اخیرا شروع شده که باعث تولید میلیون ها اصله نهال در زمانی نسبتا کوتاه و مکانی محدود گردیده است که خود انقلابی در این زمینه به حساب می آید. به طور کلی تکثیر گیاهان از طریق کشت بافت به طور طبیعی با یک سری مشکلات توام می باشد و آن عدم شباهت کامل گیاهان تولید شده با گیاه مادری است که به آن تنوع سوماکلونال می گویند. از دید صرفا تکثیری موفقیت و شکست این تکنیک در میزان تفاوت هایی است که گیاهان تولید شده با گیاه مادری دارند. در خرما گزارش شده که گیاهان تولید شده ممکن است با مشکلاتی از قبیل: عدم تشکیل میوه (Failure of fruit set)، برچه های چندگانه (Multiple carpels)، پاکوتاهی درختان (Dwarfism of date palm trees)، زالی برگها (Leaves Albinism) ، رشد و نمو غیر عادی برگها و دم های خوشه (Abnormal growth and development of leaves and fruit strand)، خمیدگی جوانه انتهایی (Terminal bud bending)، خشکی جوانه انتهایی ( Dryness of apical bud ) و تغییرات در کیفیت میوه ( Changes in fruit quality ) همراه باشند.

کلیدواژه های تغییرات سوماکلونال در درختان خرما حاصل از کشت بافت:

نویسندگان مقاله تغییرات سوماکلونال در درختان خرما حاصل از کشت بافت

شیما حسن زاده فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

محمد جواد آروین

عضو هیئت علمی بخش باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
حبشی، علی اکبر. 1387.ریزازدیادی خرما از طریق جنین زایی رویشی. ...
و 13 شهریورماه 1391- دانشگاه شهید باهنرکرمان ...
Abdullatif Al Alkhateeb, 2008.The problems facing the use of tissue ...
Ali-Dinar, H. M, Alkhateeb, A. A, 2005 , Barhee fruit ...
Alkhateeb, A.A, Ali-Dinar, H.M, 2002. Date palm in Kingdom of ...
Alkhateeb, A A, Aljaber, A.M.S, Aljabr, A. M. H, 2006. ...
Cohen, Y, Korchinsky, R, Tripler, E, 2004. Flower abnormalities cause ...
Gurevich, V, Lavi, U, Cohen, Y, 2005. Genetic variation in ...
Ramage, C. M, Borda, A. M, Hamill, S.D, Smith, M.K, ...
The _ Conference _ Ironion Dote - 2-3 September 201 ...
The _ Conference _ Ironion Dote - 2-3 September 201 ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "تغییرات سوماکلونال در درختان خرما حاصل از کشت بافت" توسط شیما حسن زاده فرد، دانشجوی کارشناسی ارشد باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان؛ محمد جواد آروین، عضو هیئت علمی بخش باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی همایش ملی و جشنواره علمی خرمای ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله خرما، تغییرات سوکلونال، کشت بافت هستند. این مقاله در تاریخ 13 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1871 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که کشت بافت فنی است نسبتا جدید که کمک بسیار شایانی به تولید محصولات کشاورزی نموده است. خرما به دلیل مشکلات تکثیری، گیاهی است کاملا استثنایی و روش های معمولی تکثیری در مورد آن کاربرد چندانی ندارد. تکثیر گیاه خرما از طریق کشت بافت اخیرا شروع شده که باعث تولید میلیون ها اصله نهال در زمانی نسبتا کوتاه و مکانی محدود ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تغییرات سوماکلونال در درختان خرما حاصل از کشت بافت با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.