تاثیر تحریک حسی با استفاده از جلیقه وزین بر مهارت های حرکتی و توجه در کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری
محل انتشار: فصلنامه آرشیو توانبخشی، دوره: 12، شماره: 2
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 228
فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_REHA-12-2_004
تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1402
چکیده مقاله:
هدف: رشد توجه و مهارتهای حرکتی در یادگیری، رشد و کارهای روزمره زندگی کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری اهمیت زیادی دارد. این در حالی است که نقص قابل توجهی در زمینه مهارتهای حرکتی و توجه در این کودکان مشاهده می شود. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر تحریک حسی به وسیله جلیقه وزین بر مهارتهای حرکتی و توجه کودکان ۱۰-۶ ساله دارای اختلالات یادگیری بود.
روش بررسی: در این مطالعه مداخله ای و تجربی، شرکت کنندگان در پژوهش شامل ۱۲ کودک ۱۰-۶ ساله مبتلا به اختلالات یادگیری مراجعه کننده به مراکز توانبخشی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی بودند که به صورت تصادفی در دو گروه مداخله و مقایسه جای گرفتند. نمونه ها از طریق نمونه گیری ساده و در دسترس انتخاب شدند. مهارتهای حرکتی و توجه طی دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از مقیاس رشد حرکتی لینکلن ازرتسکی و مقیاس رتبه بندی کانرز اندازه گیری و نتایج ثبت شد. مداخله پژوهش به صورت ارائه تحریک حسی مداوم با استفاده از جلیقه وزین در طی خدمات معمول کاردرمانی به قرار ۳ جلسه ۴۵ دقیقه ای در هفته و برای ۱۲ جلسه بر روی گروه مداخله اجرا شد. داده های پژوهش با استفاده از آزمون رتبه های نشان دار ویلکاکسون و آزمون من- ویتنی تحلیل شد.
یافته ها: بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون مهارت های حرکتی در گروه مداخله تفاوت معناداری وجود داشت(۰/۰۰۳=P)، ولی در گروه مقایسه تفاوت معناداری وجود نداشت. همچنین بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون توجه در گرو ههای مداخله و مقایسه تفاوت معناداری وجود نداشت.
نتیجه گیری: یافته های این پژوهش حاکی از آن است که تحریک حسی مبتنی بر جلیقه وزین از لحاظ آماری بر مهارت های حرکتی موثر بوده، اما بر توجه تاثیر معناداری ندارد؛ لذا می توان از این فن در جهت بهبود رشد مهارت های رشد حرکتی در کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری بهره گرفت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
soraya gharebaghi
University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
zahra mohamad-Jani
Rehabilitation Faculty of ShahidBeheshtiUniversity of Medical Sciences, Tehran, Iran
Hossein sourtji
Rehabilitation Faculty, Isfahan Medical Sciences University, Isfahan, Iran
akbar biglarian
University of Social Welfare & Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran