بررسی تخفیف مجازات زنان با رویکرد ارتداد از منظر فقه تربیتی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 127

فایل این مقاله در 20 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSMIU-6-10_001

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1402

چکیده مقاله:

امروزه که باورهای غلط روزبهروز بیشتر در میان افراد جای میگیرد، تفکر فمینیستی از یکطرف زنان بیسواد جامعه را فریب میدهد و پیوسته در گوش وی زمزمه بدبختی را القاء میکند واز طرف دیگر زنان با سواد جامعه را محکوم به اسیری و محرومیت میانگارد. این امر در نهایت بهتزلزل خانواده و جامعه میانجامد، درحالیکه دین اسلام نقش حمایتی خویش را در رابطه با زنانبیان میدارد. اسلام نسبت به حقوق زن و مرد دیدگاه تساوی دارد، اما شرایط فیزیکی مختلف ایندو جنس متعاقب ا حقوق و وظایف خاصی را برای هر یک به دنبال دارد. ازاینرو ضرورت حمایت اززنان به دلیل نقش مهم مادری مورد توجه اسلام قرار گرفته و نگاه جانبدارانه خود را در زمینههایمختلف از جمله فقه مطرح نموده است. در این پژوهش که به شیوه توصیفی، تحلیلی و گردآوریکتابخانهای نگارش یافته است، دیدگاه فقها نسبت به جرایم زنان، از جمله بحث «حدود» که بهعنوان یکی از تخفیفهای شرعی است، مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت به صورت خاصتر بهبحث ارتداد و موارد آن که نوعی تخفیف در باب حدود است پرداخته شده است. در نهایت،یافتههای تحقیق به مهمترین عوامل تربیتی که در این تخفیف اثرگذار بوده، از جمله توجه بهروحیات، عواطف و موقعیت اجتماعی زنان، اشاره کرده است.

نویسندگان

مریم حسینی بحر

گروه فقه و معارف اسلامی ،مدرسه عالی فقه و قرآن ،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه،افغانستان .

مریم وفادار

گروه فقه و معارف اسلامی ،مدرسه عالی فقه و قرآن ،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، مشهد، ایران