مراحل امر به معروف و نهی از منکر و آثار تربیتی آن در جامعه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 41

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JSMIU-6-11_008

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1402

چکیده مقاله:

امر به معروف و نهی از منکر دو واجب الهی و از فروعات دین ما هستند. «امر به معروف» دعوت کردن کسی که عمل واجبی را ترک کرده به انجام آن و «نهی از منکر» تلاش برای جلوگیری از انجام کار حرام توسط فرد گناهکار است. از نظر فقهی، امر به معروف و نهی از منکر واجب است و اجرای این فریضه به گونه صحیح، رهاوردهای دنیوی و اخروی زیادی در سطح فردی و اجتماعی به همراه دارد و جامعه را در مسیر رستگاری پیش خواهد برد. چنین ویژگی ای است که این دو فریضه ی نورانی را بر سایر فرایض امتیازی بزرگ بخشیده است و لازم است مومنین برای احیای این دو فریضه به پا خیزند و به مرحله اجرا درآورند. مقاله حاضر به روش توصیفی- تحلیلی و منابع کتابخانه ای و با هدف بررسی مراحل امر به معروف و نهی از منکر و تاثیرات تربیتی آن در جامعه نگاشته شده است. بنابراین در کنار بیان مراحل این دو فریضه (قلبی، زبانی و عملی)، تاثیرات (دنیوی و اخروی) آن ارایه شده است. این فریضه، به عنوان مهم ترین و ارزنده ترین پدیده اجتماعی، آثار و برکات تربیتی اجتماعی و فردی بسیاری دارد که برخی از آنها عبارتند از: اجرای احکام و فرایض الهی، تحقق عدالت اجتماعی، تثبیت حکومت اسلامی، تحکیم امنیت اجتماعی و تحقق اخلاقی الهی در جامعه.

نویسندگان

فرزانه رضایی

گروه فقه و معارف ،مدرسه عالی فقه و قرآن،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.

راضیه ناطقی

گروه فقه و معارف ،مدرسه عالی فقه و قرآن،مجتمع آموزش عالی خواهران ، نمایندگی استان خراسان، جامعه المصطفی العالمیه، افغانستان.