اثر شاخص کامیابی و شاخص کارآفرینی را بر رشد اقتصادی حقیقی کشورهای منتخب اسلامی با استفاده از مدل رگرسیون پانل انتقال ملایم آستانه ای
محل انتشار: پژوهشنامه اقتصاد کلان، دوره: 15، شماره: 29
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 106
فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JES-15-29_009
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
چکیده مقاله:
این پژوهش اثر شاخص کامیابی (لگاتوم) LEG و شاخص کارآفرینی GEM را بر رشد اقتصادی حقیقی کشورهای منتخب اسلامی در دوره ۲۰۰۶-۲۰۱۷ بررسی نمود. برای بررسی اثر، از مدل رگرسیون پانل انتقال ملایم آستانه ای (PSTR) با استفاده از دو تابع انتقال ملایم مجزا استفاده شد. در مدل اول و دوم سرعت انتقال بین دو رژیم به ترتیب ۵۸۹/۷ ۱۵خ³LEG="> و ۱۲۸۳/۰ ۱۵خ³GEM="> ، حد آستانه نیز ۱۱/۶۱ ۱۵خ¸LEG="> و ۱/۳۷۶ ۱۵خ¸GEM="> برآورد شد. سرعت انتقال بین دو رژیم در مدل اول بسیار بالا بود که منجر به شکست منحنی و رویه انتقال شد. متغیرهای شاخص کامیابی و شاخص کارآفرینی با ضرایب ۲۶۵۸/۰ و ۰۲۱۱/۰ در مدل اول و ضرایب ۷۲۳۲/۰ و ۲۰۵۹/۰در مدل دوم دارای تاثیر مثبت و معنی دار بر رشد اقتصادی بودند. بالاترین تاثیر معنی دار بر رشد اقتصادی را در هر دو رژیم کامیابی، متغیر نرخ مشارکت اقتصادی به ترتیب با ضرایب ۵۰۱۸/۰ و ۶۳۶۶/۰داشت و دارای اثر آستانه ای نیز است و با انتقال به رژیم بالا تاثیر نرخ مشارکت اقتصادی در رشد اقتصادی افزایش یافت. بیشترین تاثیر معنی دار بر رشد اقتصادی حقیقی در رژیم پائین و در رژیم بالای کارآفرینی را تشکیل سرمایه داخلی به ترتیب با ضرایب ۹۰۱۷/۰ و ۸۲۳/۲ داشت. کمترین تاثیر معنی دار بر رشد اقتصادی را نیز در رژیم پائین کامیابی استفاده از اینترنت و در رژیم بالای کامیابی و کارآفرینی سرمایه انسانی داشت. به این ترتیب پیشنهاد گردید کشورهای اسلامی در مسیر گذار به توسعه یافتگی بر شاخص های کامیابی و کارآفرینی به طور همزمان، به منظور حمایت از تاثیر سایر متغیرهای اقتصادی بر رشد اقتصادی حقیقی توجه ویژه داشته باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حمید آسایش
استادیار گروه اقتصاد دانشگاه آیت ا... بروجردی، بروجرد، ایران
سید پرویز جلیلی کامجو
استادیار گروه اقتصاد دانشگاه آیت ا... بروجردی، بروجرد، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :