تغییرات کیفی، جمعیت باکتریایی و عمر ماندگاری فیش فینگر ماهی کپور سرگنده Aristichthys nobilis طی نگهداری در ۱۸- درجه سلسیوس
محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 5، شماره: 2
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 94
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-5-2_010
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
چکیده مقاله:
در این تحقیق گوشت ماهی کپور سرگنده عمل آوری شده و فیش فینگر در سه فرمولاسیون ۱، ۲ و ۳ به ترتیب با ۷۰ ،۸۰ و ۵/۹۳ درصد گوشت ماهی تولید شد. سپس ویژگیهای حسی، تغییرات بیوشیمیایی و ارزش غذایی، شاخصهای کیفی شامل پراکسید (PV)، تیوباربیوتیک اسید (TBA) و مجموع بازهای نیتروژن فرار (TVB-N) و همچنین جمعیت باکتریایی سه فرمول تولیدی با هم مقایسه و فرمولاسیون منتخب شناسایی گردید. بنابر نتایج حسی فرمولاسیون ۱ با ۷۰ درصد گوشت ماهی انتخاب شد. سپس محصول منتخب تهیه و در مدت زمان نگهداری در برودت ۱۸- درجه سلسیوس، در روزهای ۰، ۳۰، ۶۰ و ۹۰ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که فیش فینگر حاصل از ۷۰ درصد گوشت ماهی سرگنده نسبت به دو نوع دیگر از پذیرش بیشتری برخوردار بود. حداقل و حداکثر میزان پروتئین بهترتیب متعلق به فرمول ۱ و ۲ بود. میزان پروتئین، چربی، کربوهیدرات و کلیسم محصول طی نگهداری از زمان صفر تا ۹۰ روند کاهشی و میزان رطوبت روند افزایشی داشت. بررسی مقادیر PV، TBA و TVB-N نشان داد حداکثر میزان PV به ترتیب در روزهای ۳۰ و ۶۰ مشاهده شد و در پایان دوره نگهداری فرمول منتخب بیشترین میزان این شاخصها مشاهده گردید. نتایج آزمون میکروبی بیانگر آن بود که با نگهداری خمیر از روز صفر تا روز ۹۰ یک روند کاهشی معنیدار در میزان کلی باکتریها مشاهده گردید لذا میتوان زمان ماندگاری برای نمونههای نگهداری شده در ۱۸درجه سلسیوس را تا روز ۹۰ نیز قابل قبول دانست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسعود هدایتی فرد
دانشیار گروه شیلات، مرکز تحصیلات تکمیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، ص.پ: ۱۶۳
نگین رضایی
کارشناس ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت الله آملی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :