تعیین تنوع ژنتیکی گونه بومی و نادر آب های داخلی ایران، ماهی گورخری گنو Aphanius ginaonis با استفاده از مارکر مولکولی PCR-RFLP
محل انتشار: مجله زیست شناسی جانوری تجربی، دوره: 6، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EAB-6-4_003
تاریخ نمایه سازی: 22 آذر 1402
چکیده مقاله:
چکیده کشور ایران با پراکندگی بسیار وسیع جغرافیایی دارای زیستگاههای متعدد و اهمیت بومشناسی بسیار بالایی می باشد. در میان مطالعات بوم شناسی، بررسیهای انجامشده بر روی آبهای داخلی ایران بسیار اندک است. آگاهی از ویژگیهای زیستشناسی و همچنین بومشناسی گونههای مختلف آبزیان میتواند اطلاعات مفیدی جهت مدیریت موثر ذخایر ماهیان در آینده فراهم نماید. ماهی گورخری گنو (Aphanius ginaonis) گونه ای بومی ایران می باشد که منحصرا در چشمه آب گرم هرمزگان وجود دارد و در خطر انقراض می باشد. اهمیت این ماهی در مهار زیستی پشهها و ارزش زیبایی شناسی از نظر ماهیان زینتی و آکواریومی می باشد. در این مطالعه تنوع ژنتیکی جمعیت ماهی گورخری گنو با استفاده از روش PCR-RFLP بررسی گردید. جهت تعیین تنوع ژنتیکی این ماهی در حوضه خلیج فارس، تعداد ۳۰ نمونه ماهی گورخری گنو از چشمه آب گرم گنو در استان هرمزگان جمع آوری گردید. جهت هضم آنزیمی محصول PCR به طول ۵۵۰ جفت باز در ناحیه D-loop میتوکندریایی، از ۵ آنزیم محدودگرAluI, DpnI, Eco۴۷I, HindIII, HinfI استفاده شد. در نتیجه این آنالیزها، ۹ هاپلوتیپ به دست آمد. ۴ هاپلوتیپ به دست آمده در این ماهی جزء هاپلوتیپ های نادر بودند. هاپلوتیپ های EABAB، EACAB و CABAB بیشترین فراوانی را نشان دادند. تنوع هاپلوتیپی و تنوع نوکلئوتیدی، تنوع بالایی را در این گونه نشان دادند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عصمت سلیمی
دانشگاه علوم و فنون دریایی
حسین ذوالقرنین
دکتری زیست دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خوزستان
بیتا ارچنگی
دکتری اکولوژی مولکولی، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خوزستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :