بررسی ارتباط بین عملکرد اندام فوقانی با میزان مشارکت و استقلال در فعالیت های روزمره زندگی افراد با سابقه سکته مغزی

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 71

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-22-1_006

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

هدف: اختلال حرکتی اندام فوقانی به عنوان یکی از شایع ترین پیامدهای سکته مغزی است که به عنوان بخشی از کارکردهای حرکتی، پایه لازم برای اجرای آکیوپیشن های مختلف و به دنبال آن مشارکت است، از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین عملکرد اندام فوقانی با سطح مشارکت و استقلال در فعالیت های روزمره زندگی افراد با سابقه سکته مغزی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع همبستگی مقطعی بود و نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد.۸۳ نفر ازافراد با سابقه سکته مغزی مراجعه کننده به بخش های کاردرمانی دانشگاه علوم بهزیستی وتوان بخشی که کمتر از دو سال از سکته آن ها گذشته بود انتخاب شدند. عملکرد اندام فوقانی توسط فوگل مایر و استقلال در فعالیت های روزمره زندگی به وسیله مقیاس اندازه گیری استقلال عملکردی (FIM) و مشارکت به وسیله پرسش نامه ایرانی مشارکت (IPQ) ارزیابی شد. آنالیز داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ۲۳ با استفاده از آزمون همبستگی اسپیرمن انجام گرفت. یافته ها: نتایج نشان دهنده همبستگی متوسط، همسو و معنا داری بین عملکرد اندام فوقانی و مشارکت(۰/۳۱۵= P<۰/۰۰۳ ، r) و همبستگی قوی، همسو و معناداری بین عملکرد اندام فوقانی و استقلال در فعالیت های روزمره زندگی (۰/۶۲۵= P<۰۰/۰۰۱ ، r) بود. نتیجه گیری: ارتباط میان عملکرد اندام فوقانی و استقلال در فعالیت های روزمره زندگی معنادار قوی است بنابرین با بهبود و کارایی بیشتر اندام فوقانی استقلال درفعالیت های روزمره زندگی افراد با سابقه سکته مغزی نیز افزایش می یابد. ارتباط میان عملکرد اندام فوقانی و مشارکت معنادار متوسط است پس برای افزایش و بهبود مشارکت افراد با سابقه سکته مغزی در کنار توانمندی حرکتی اندام فوقانی دیگر عوامل را نیز باید در نظر گرفت.

کلیدواژه ها:

Stroke ، Participation ، Upper limb function ، Activity of Daily Living (ADL) ، سکته مغزی ، مشارکت ، عملکرد اندام فوقانی ، استقلال در فعالیت های روزمره زندگی

نویسندگان

Mohammad Hassan Mazidi

Department of Occupational Therapy, School of Rehabilitation Sciences, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Nazila Akbarfahimi

Department of Occupational Therapy, School of Rehabilitation Sciences, Rofeideh Rehabilitation Hospital, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Seyed Ali Hosseini

Department of Occupational Therapy, School of Rehabilitation Sciences, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Mohsen Vahedi

Department of Biostatistics and Epidemiology, Iranian Research Center on Aging, Faculty of Rehabilitation Sciences, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Nasibeh Amirzargar

Neurologis Rofeideh Rehabilitation Hospital, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hofheinz M, Mibs M, Elsner B. Dual task training for ...
  • Radomski MV, Latham CA, editors. Occupational therapy for physical dysfunction. ...
  • نمایش کامل مراجع