ارزیابی مقاومت شکست مخلوط های آسفالتی گرم حاوی سرباره دردماهای پایین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات
  • کد COI اختصاصی: CAAM15_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود عامری

استاد، عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران، گروه راه و ترابری

احمد منصوریان

دانشیار، عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی، بخش قیر و آسفالت

ترنم تمیزی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه علم و صنعت ایران، رشته عمران، گرایش راه و ترابری

چکیده

سالانه میلیونها تن سرباره در کارخانه های فولاد و ذوبآهن به عنوان محصول جانبی تولید می شوند، به همیندلیل دپو این حجم بالا به فضا و هزینه زیادی نیاز دارد؛ بنابراین درصورت امکان جایگزینی سرباره به عنوانبخشی از مصالح سنگی طبیعی در مخلوط های آسفالتی، مزایای زیست محیطی و اقتصادی قابل ملاحظه ایتامین خواهد شد. با توجه به آنکه با جایگزینی مصالح سربارهای با یخشی از مصالح سنگی طبیعی و استفادههمزمان از فناوری آسفالت گرم (WMA) که منجر به تولید مخلوط آسفالتی در دمایی کمتر نسبت به مخلوط آسفالتی داغ (HMA) میشود، میتوان به دو هدف اصلی توسعه پایدار در زیرساختهای حمل ونقل که کاهش مصرف انرژی و حفظ منابع طبیعی است، دست یافت، موضوع پژوهش حاضر به قسمتی از این موضوع اختصاص داده شده است. برای این منظور در پژوهش حاضر پس از ساخت نمونه های مخلوط های آسفالتی گرم حاویدرصدهای مختلف درشتدانه سرباره ای (۰،، ۲۵%، ۵۰%، ۷۵%)، به همراه افزودنی گرم (ایترلوتی)، مقاومت شکست نمونه های دیسکی شکل دارای شکاف در لبه (ENDB) در مودهای بارگذاری II, I و ترکیبی I/II و در سه دمای ۰، ۱۰- و ۲۵-درجه سلسیوس ارزیابی شد. از نتایج این پژوهش میتوان به افزایش مقاومت شکست و کاهش انرژی شکست نمونه های مختلف حاوی سرباره در اثر کاهش دما اشاره کرد. همچنین تحلیل نتایج آزمایشگاهی نشان داد که با افزایش درصد سرباره، مقاومت شکست و انرژی شکست افزایش می یابد؛ علاوه بر این، در هر سه دما و در هر درصد سرباره، کمترین مقاومت شکست در مود ترکیبی I/II اتفاق می افتد.میافتد.

کلیدواژه ها

سرباره فولاد، آسفالت گرم، چقرمگی شکست، انرژی شکست

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.