تحلیل و رتبه بندی تامین منابع مالی غیردولتی از دیدگاه اعضا هیئت علمی دانشگاه مازندران
محل انتشار: مجله آموزش عالی ایران، دوره: 15، شماره: 1
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IHEJ-15-1_004
تاریخ نمایه سازی: 19 آذر 1402
چکیده مقاله:
هدف: در چند سال اخیر سرعت افزایش هزینه ها و کاهش بودجه عمومی موسسات آموزش عالی باعث شده تا دانشگاه ها به فکر تامین منابع مالی از راه های متنوع و جدید باشند و به نوآوری در منابع درآمدی خود بپردازند. ازاین رو هدف پژوهش حاضر تحلیل و رتبه بندی تامین منابع مالی غیردولتی از دیدگاه اعضا هیئت علمی در دانشگاه مازندران می باشد.
روش شناسی: روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی است. جامعه آماری پژوهش، ۴۰۷ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه مازندران بودند که بر اساس جدول مورگان ۱۹۶ نفر از آن ها به شیوه نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته بود که در آن مولفه های تامین منابع مالی غیردولتی کارآمد شناسایی و در مجموع ۲۹ گویه طراحی شد. روایی محتوایی پرسشنامه توسط ۱۰ صاحب نظر و پایایی آن توسط ۳۰ صاحب نظر و با استفاده از آلفای کرونباخ موردبررسی و تایید قرار گرفت. در تحلیل داده ها و بررسی پرسش های پژوهش جهت بررسی وضعیت مولفه ها از نرم افزر Spss۲۶ (آزمون آماری t تک نمونه ای) و از نرم افزار Expert Choice۱۱ (آزمون AHP) به منظور اولویت بندی در مولفه ها بهره گرفته شد.
یافته ها: یافته های حاصل از این پژوهش نشان داد که مولفه های آموزشی، عمرانی، تسهیلات بانکی، صنایع و شرکت ها، موقوفات و کمک های مردمی، پژوهشی و بازار پول و سرمایه از مولفه های تامین منابع مالی غیردولتی کارآمد در دانشگاه می باشند. همچنین یافته ها نشان داد که مولفه صنایع و شرکت ها با وزن ۲۰۰/۰ دارای بالاترین رتبه در بین مولفه های مربوط به تامین منابع مالی غیردولتی دانشگاه می باشد. همچنین مولفه های پژوهشی، موقوفات و کمک های مردمی، آموزشی، عمرانی، بازار پول و سرمایه و تسهیلات بانکی به ترتیب با وزن های ۱۹۳/۰، ۱۵۶/۰، ۱۳۹/۰، ۱۲۲/۰، ۱۰۰/۰ و ۰۹/۰ در رتبه های بعدی قرار دارند.
نتیجه گیری: به نظر می رسد که بخشی از ارزش کار علمی دانشگاه در جامعه و صنعت به عنوان مهم ترین مولفه تامین مالی، قابل فروش باشد و ذی نفعان باید بهای دستاوردها و کالاهای آموزشی، پژوهشی و فناوری را که از سوی دانشگاه تولید می شود، بپردازند. به واسطه توسعه پژوهشی، موسسات دانشگاهی رابطه کارآمدتری با صنعت برقرار خواهند کرد، صنایع مختلف به طور فزاینده ای اهمیت ایجاد دانش را درک می کنند و به دنبال اتحاد با دانشگاه ها هستند تا نه تنها پایگاه دانش خود را تقویت کنند، بلکه مزیت رقابتی نیز کسب کنند. در نهایت نیز پیشنهاد می گردد ارتباط دانشگاه با جامعه و صنایع در اولویت قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه زهرا قنبری
M.A. in educational planning, Department of Education, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran:
مصطفی عزیزی شمامی
Assistant Professor, Department of Education, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
ابراهیم صالحی عمران
Professor, Department of Education, Faculty of Humanities and Social Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :