مقایسه تاثیر والپروات سدیم و سیترونلول بر غلظت استریول، گنادوتروپین جفتی و آلفافیتوپروتئین در سرم مادر و جنین و مایع آمنیوتیک در موش صحرایی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJOGI-26-8_002
تاریخ نمایه سازی: 18 آذر 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: مصرف بسیاری از داروهای ضدصرع مانند والپروات سدیم در دوران بارداری، دارای اثرات مخرب و تراتوژنیک می باشد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر سدیم والپروات و داروی کم خطرتر سیترونلول بر سطح متغیرهای سه گانه تشخیص ناهنجاری های سیستم عصبی در مادر و جنین انجام شد. روش کار: در این مطالعه تجربی که در سال ۱۳۹۸ انجام شد، ۱۸ سر موش صحرایی ماده بالغ از نژاد ویستار (۲۰۰-۲۲۰ گرم، ۱۲-۱۰ هفته) به ۳ گروه ۶تایی شامل کنترل، تجربی ۱ (دریافت کننده والپروات سدیم/ ۴۰۰ میلیگرم بر کیلوگرم) و تجربی ۲ (دریافت کننده سیترونلول/ ۴۰۰ میلی گرم بر کیلوگرم) تقسیم شدند و پس از قرار گرفتن در کنار موش نر و تایید حاملگی (پلاک واژنی و واژینال اسمیر)، والپروات سدیم و سیترونلول را در روزهای ۷، ۸، ۹ و ۱۰ بارداری به صورت داخل صفاقی دریافت نمودند. در روز ۱۸ بارداری، نمونه برداری از سرم مادر، سرم جنین و مایع آمنیوتیک انجام گرفت و میزان استریول آزاد، هورمون گنادوتروپین جفتی و آلفافیتوپروتئین با روش الایزا سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۲۱) و آزمون آماری آنووا و تست دانکن انجام گرفت. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: میانگین غلظت استریول، گنادوتروپین جفتی و آلفافیتوپروتئین در سرم مادر، سرم جنین و مایع آمنیوتیک در گروه سیترونلول تفاوت معنی داری با گروه کنترل نشان نداد (۰۵/۰p>)، اما در گروه والپروات سدیم کاهش معنی دار سطح استریول و گنادوتروپین جفتی و افزایش معنی دار آلفافیتوپروتئین در سرم مادر، سرم جنین و مایع آمنیوتیک نسبت به گروه های کنترل و تجربی ۲ مشاهده شد (۰۵/۰p<). نتیجه گیری: سیترونلول به عنوان یک داروی ضدصرع با عوارض جانبی کمتر و ایمنی بیشتر می تواند در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد پوراحمدی
دانشیار گروه آناتومی مقایسه ای، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.
سارا باقری
پزشک عمومی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم ایران.
مرضیه رحیمی پور
استادیار گروه علوم تشریحی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.
حسین کارگر جهرمی
استادیار بافت شناسی مقایسه ای، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جهرم، جهرم، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :