بررسی نیازهای آموزشی تکنولوژیست های اتاق عمل بیمارستان های منتخب اصفهان و فاکتورهای مرتبط با آن در سال ۱۴۰۰
محل انتشار: نشریه آموزش پرستاری، دوره: 12، شماره: 5
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 186
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JNE-12-5_005
تاریخ نمایه سازی: 9 آذر 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: از آنجایی که هر فرد دارای خصوصیات ویژهای میباشد،نیازهای یادگیری وی نیز متفاوت بوده، اولین و اساسیترین گام در آموزش،بررسی نیازهای آموزشی است،این مطالعه با هدف تعیین نیازهای آموزشی تکنولوژیست های اتاق عمل بیمارستانهای منتخب اصفهان و فاکتورهای مرتبط با آن در سال ۱۴۰۰، انجام شد.
روش کار: ابزار جمعآوری دادهها در این مطالعه توصیفی تحلیلی، پرسشنامه محققساختهای که شامل ۴ حیطه دانش عمومی و تخصصی، مدیریت حوزه جراحی، انگیزه شغلی و میزان نیاز به برگزاری دوره های آموزش جامع ویژه تکنولوژیست های اتاق عمل بود، در اختیار۵۰نفر از تکنولوژیستهای اتاق عمل که به روش نمونه گیری آسان وارد مطالعه شده بودند، در اتاق عمل محل اشتغال آنان، قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمونهای آماری توصیفی(میانگین و درصد فراوانی) و تحلیلی(اسپیرمن و کای اسکوئر) بوسیله نسخه ۱۶ نرم افزار SPSS تحلیل شد.
یافتهها:۴۰نفربطور کامل پرسشنامه را تکمیل کردند.میانگین نمرات نیازسنجی در حوزههای دانش عمومی و تخصصی،مدیریت حوزه جراحی و نیاز و علاقه به ارتقای سطح دانش و نیز ضرورت برگزاری دوره های آموزشی و مشاوره ای تخصصی جامع تکنولوژیستهای اتاق عمل به ترتیب معادل ۷۵/۶±۳۷/۴۴(نیاز متوسط رو به بالا )، ۷۶/۶±۵۰/۲۸(نیاز متوسط) و ۹۳/۱±۷۲/۹(نیاز متوسط رو به بالا) و میانگین نمرات انگیزه شغلی نیز ۵۵/۲±۶۰/۱۷(انگیزه متوسط رو به بالا) بود.
نتیجهگیری:میانگین نمرات نیاز تکنولوژیستهای اتاق عمل به آموزش و ارتقاء در حوزه دانش عمومی و تخصصی بیشتر بود و در این حوزه نیز نیاز به آموزش در مباحث ارگونومی و آناتومی بیشتر از سایر مباحث است و پیشنهاد میشود تا دورههای آموزشی مفید در این مباحث و متناسب با رشته تکنولوژی اتاق عمل اجرا شود. همچنین نتایج بررسی انگیزه شغلی آنان نشان دهنده انگیزه نسبتا مطلوبشان جهت انجام وظایف محوله بوده و آنان حقوق کم و ساعات کاری زیاد را از عوامل کاهنده انگیزه شغلی خود قلمداد کردند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
رضا خرم مکان
Isfahan University of medical sciences
جواد خلیلی
Gholal medical clinic
آذر عرب خزایی
Gonabad university of medical sciences
آذین عرب خزایی
Torbat-e-jam university of medical sciences
حامد بلیاد چالدشتی
Shahid Ansari hospital
اطهر امید
Isfahan University of medical sciences
سید هادی رودباری
Farmaniyeh hospital
احمد قدمی
Isfahan University of medical sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :