مدل های ذهنی کارآفرینان برتر ایران: با تاکید بر موفقیت کارآفرینان نوپا
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 158
فایل این مقاله در 22 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ORMR-11-4_008
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
باتوجه به لحظه ای بودن تصمیم گیری های کارآفرینان، خطاهای ادراکی و شناختی در فرایند تصمیم گیری تاثیر زیادی دارند و در نهایت بر شکست و موفقیت کارآفرینان نیز تاثیر خواهند داشت. پژوهش حاضر با رویکردی کیفی، با هدف کاهش تجربه شکست در کارآفرینان نوپا و بهبود تصمیم گیری های کارآفرینانه آنها انجام شده است و به بررسی مدل های ذهنی کارآفرینان موفق و برتر ملی و همچنین تاثیرات مثبت و منفی خطاهای ادراکی و شناختی بر تصمیم گیری های کارآفرینانه آنها خواهد پرداخت. نمونه آماری پژوهش شامل ۱۱ نفر از کارآفرینان موفق و برتر ملی بوده است که در کارنامه کاری خود حداقل یک تجربه شکست داشته اند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته با آنها به صورت حضوری و تلفنی بوده است و تجزیه و تحلیل داده ها نیز در دو مرحله انجام شده است. در پژوهش حاضر نقش هریک از خطاهای شناسایی شده در دو مرحله اول چرخه عمر کسب وکار، یعنی مرحله ایده پردازی و استارتاپ بررسی شده است. یافته های پژوهش نشان داد که خطاهای ادراکی و شناختی کارآفرینان در چهار گروه دسته بندی می شوند که شامل ویژگی های اصلی، خطاهای تسهیل کننده، خطاهای مشترک و خطاهای بازدارنده کارآفرینی می باشند. این دسته بندی بر اساس تجربیاتی که کارآفرینان از این خطاها داشتند، تدوین شده است.
کلیدواژه ها:
Entrepreneur’s mental model ، Excellent entrepreneurs ، Business life cycle ، Cognitive biases ، مدل های ذهنی کارآفرینان ، خطاهای ادراکی ، چرخه عمر کسب وکار ، کارآفرینان برتر.
نویسندگان
امیرمحمد کلابی
Assistant Professor, Business Management Department, Faculty of Management and Economic, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran.
جهانگیر یدالهی فارسی
Associate Professor, Business Creation Department, Faculty of Entrepreneurship, University of Tehran, Tehran, Iran.
فاطمه شفیعی
MSc, Business Management Department, Faculty of management, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :