بررسی کارایی پامیس با پوشش آهن در حذف فلوراید از محلول های آبی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 117
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-2-2_006
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: کمبود فلوئور در منابع آب، مشکلات بهداشتی متعددی را در پی دارد. همچنین غلظتهای بالای آن نیز تهدید جدیتری برای سلامت جامعه میباشد. بنابراین بررسی فرآیندهای مختلف فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی به منظور کاهش غلظتهای بالای فلوئور از منابع آبی مورد توجه میباشد. این پژوهش، با هدف کاهش غلظت یون فلوئور از محلولهای آبی توسط فرآیند جذب سطحی با پامیس با پوشش آهن انجام پذیرفت.
مواد و روشها: ابتدا تکههای پامیس خرد و سایزبندی گردید. پس از چند مرحله آمادهسازی، ذرات پامیس با محلول نیترات آهن (III) ۵/۰ نرمال پوشش داده شد. سپس تاثیر پارامترهای موثر بر کارایی حذف فلوراید شامل pH محلول (۱۰-۲)، زمان واکنش (min ۱۲۰-۵)، غلظت اولیه فلوراید (mg/L۲۰-۳) و دوز جاذب (g/L ۱۵-۱) در سیستم ناپیوسته بررسی گردید. در نهایت مدلهای ایزوترمی و سینتیکهای واکنش تعیین شد.
یافته ها: نتایج نشان داد کارایی حذف فلوراید با افزایش دوز جاذب و زمان واکنش افزایش و با افزایش غلظت اولیه فلوراید کاهش مییابد. بهترین عملکرد حذف فلوراید (۳/۸۴ درصد) در غلظت فلوراید mg/L ۳، دوز جاذب g/L ۵/۰، ۶ pH= و زمان تماس ۳۰ دقیقه مشاهده شد. دادههای تعادلی جذب از مدل لانگمویر(۹۹/۰R۲=) تبعیت نمود و مطالعه سینتیک جذب نشان داد واکنش با رابطه شبه درجه دوم مطابقت بیشتری دارد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج، پامیس با پوشش آهن به عنوان جاذب موثر، ارزان قیمت و در دسترس میتواند در حذف یون فلوراید از محیط های آبی مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Fluoride ، Iron-Coated Pumice ، Adsorption Process ، Adsorption isotherm ، فلوراید ، پامیس با پوشش آهن ، فرآیند جذب سطحی ، ایزوترم جذب
نویسندگان
محمدرضا سمرقندی
مرکز تحققیقات علوم بهداشتی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
منیره طرلانی آذر
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
راضیه مهرانپور
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
مهناز احمدیان
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :