بهینه سازی مصرف انرژی در مترو با در نظر گرفتن نقش مخازن ذخیره ساز انرژی

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 99

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ECICONFE07_205

تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1402

چکیده مقاله:

با پیشرفت روزافزون تکنولوژی الکترونیک قدرت و مدارات کنترلی، امروزه می توان بخش زیادی از این انرژی را در منابع ذخیره کننده انرژی ذخیره کرد و در زمان های آینده برای حرکت قطار استفاده نمود. توسعه ی همه جانبه تکنولوژی، ایمنی بیشتر، هزینه حمل ونقل کمتر، مصرف پایین تر انرژی و در نتیجه آثار مخرب زیست محیطی کمتر و نیز بالا بودن ظرفیت حمل در سیستم های ریلی درون شهری (مترو) نسبت به دیگر سیستم های حمل ونقل، روند استفاده از آن ها در اغلب کشورهای پیشرفته و در حال توسعه را شتاب بیشتری داده است. بنابراین هدف مقاله حاضر بهینه سازی مصرف انرژی در مترو با در نظر گرفتن نقش مخازن ذخیره ساز انرژی می باشد و در ضمن به بررسی استفاده از اثربخشی ذخیره انرژی در سیستم مترو پرداخته می شود، که از روش تحقیق توصیفی– تحلیلی بهره گرفته است، با توجه به میزان زیاد مصرف انرژی در خطوط مترو، روش های صرفه جویی انرژی در این سیستم قطار شهری حائز اهمیت می باشد. هدف سیستم ذخیره ساز انرژی مناسب بهینه سازی مصرف انرژی در مترو و بررسی عملکرد آن می باشد، لازم به ذکر است با توجه به پارامتر هایی نظیر سرعت شارژ و دشارژ، بازده و طول عمر، ابرخازن به عنوان تجهیز مناسب برای ذخیره سازی انتخاب گردیده است. مزیت مبدل پیشنهادی برای ذخیره سازی انرژی بازتولیدی، علاوه بر روش کنترلی ساده تر، استفاده از یک ابرخازن برای هر دو مسیر رفت و برگشت می باشد. نتایج نشان داد که دستگاه های ذخیره سازی انرژی می توانند با ذخیره سازی انرژی احیا شده از ترمز، برای بهبود راندمان انرژی استفاده شوند. در این مقاله، با در نظر گرفتن راه آهن مترو به عنوان یک مطالعه موردی، استفاده از اثربخشی ذخیره انرژی در سیستم های حمل و نقل بار مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور بهبود استفاده بهتر از دستگاه های ذخیره سازی انرژی ساخته شده، برخی از ایده ها و مفاهیم توسط مدیریت انرژی مدل شده مورد بررسی قرار می گیرند.

کلیدواژه ها:

انرژی ، مصرف انرژی ، بهینه سازی ، مخازن ذخیره ساز انرژی ، مترو ، بهینه سازی مصرف انرژی.

نویسندگان

حمید رضا نوروزی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدارهای مجتمع الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان، کارشناس فنی(برق/ مکانیک/ تاسیسات) تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

مصطفی نیکبخت

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدارهای مجتمع الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد زرقان، کارشناس مخابرات - تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری- سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.

عباس کهنموئی

کارشناسی رشته مهندسی مکانیک خودرو دانشگاه ، کارشناس نت برق قطار و درزین - تکنسین فنی ایستگاه قطارشهری - سازمان حمل ونقل ریلی شهرداری شیراز.