بررسی گروه های عاملی زیست فعال، قدرت آنتی اکسیدانی، فنول و فلاونوئید کل عصاره فلفل دلمه ای قرمز
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 188
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-18-113_024
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1402
چکیده مقاله:
امروزه توجه به آنتی اکسیدان ها و نگهدارنده های طبیعی از جمله عصاره های گیاهی روبه افزایش است. هدف از این پژوهش، شناسایی گروه های عاملی زیست فعال، فعالیت آنتی اکسیدانی، تعیین فنول و فلاونوئید کل عصاره های اتانولی، آبی و هیدروالکلی فلفل دلمه ای قرمز بود. عصاره های فلفل دلمه ای قرمز به ترتیب با استفاده از حلال های اتانول، آب و ترکیبی از آب و اتانول (۵۰-۵۰ درصد) استخراج شد. گروه های عاملی توسط طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) از لحاظ کیفی شناسایی و مورد بررسی قرار گرفت. فنول کل با استفاده از معرف فولین سیوکالتو و مقدار فلاونوئید کل با روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید محاسبه گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره های فلفل دلمه ای قرمز با کمک آزمون های مهار رادیکال های آزاد DPPH و ABTS و زوال رنگ محلول بتا-کاروتن/لینولئیک اسید بررسی گردید. وجود گروه های C-C و OH ترکیبات پلی فنولی عصاره فلفل دلمه ای قرمز توسط FTIR تایید شد. میزان فنول عصاره های اتانولی، آبی و هیدروالکلی فلفل دلمه ای قرمز نیز به ترتیب معادل mg GAE/g ۶۸/۲۲، ۵۰/۱۹ و ۸۰/۲۰ بود. فلاونوئید عصاره های اتانولی، آبی و هیدروالکلی آن به ترتیب برابر با mg QE/g ۳۰/۳۹، ۲۸/۲۹ و ۷۰/۳۳ محاسبه شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصارههای فلفل دلمه ای قرمز بر اساس فعالیت مهار رادیکال های DPPH، ABTSو زوال رنگ محلول بتا-کاروتن/لینولئیک اسید به ترتیب عصاره اتانولی ۳۹/۵۳، ۳۸/۵۹ و ۸۸/۵۶ درصد، عصاره آبی ۳۷/۴۶، ۲۸/۵۱ و ۲۰/۴۸ درصد و عصاره هیدروالکلی ۵۱، ۶۶/۵۷ و ۶۰/۴۹ درصد بود. با توجه به نتایج به دست آمده، به نظر میرسد عصاره های اتانولی، آبی و هیدروالکلی فلفل دلمه ای قرمز قابلیت استفاده به عنوان آنتی اکسیدان و نگهدارنده طبیعی در صنایع غذایی جهت جلوگیری از اکسیداسیون محصولات غذایی را دارند.
کلیدواژه ها:
Extract ، Red bell pepper ، Antioxidant activity ، Natural preservative. ، عصاره ، فلفل قرمز دلمه ای ، فعالیت آنتی اکسیدانی ، نگهدارنده طبیعی.
نویسندگان
Pegah Namazi
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
Hassan Barzegar
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
Behrooz Alizadeh behbahani
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
Mohammad Amin Mehrnia
Agricultural Sciences and Natural Resources University of Khuzestan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :