آنالیز شیمیایی و شناسایی ترکیبات غالب اسانس از گیاه دارویی مریم گلیSalvia officinalis L.
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 172
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-17-101_013
تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1402
چکیده مقاله:
اسانسها یا روغنهای گیاهی به ترکیبات بسیار معطر و فرار در گیاهان اطلاق داده میشود که متابولیتهای ثانویهی گیاهی نیز نامیده میشوند. تولید مواد موثره گیاهی تحت کنترل فرایندهای ژنتیکی است ولی تولید آن در گیاه تحت تاثیر عوامل محیطی تغییر میکند. لذا در تحقیق حاضر آنالیز شیمیایی و شناسایی ترکیبات غالب اسانس از گیاه دارویی مریمگلی (Salvia officinalis L.) در استان اردبیل، ایران مورد بررسی قرار گرفت. گیاه مریم گلی پس از خشک شدن در دمای محیط با روش تقطیر با آب اسانسگیری شد. اسانس با بازده ۵/۰ درصد بدست آمد. آنالیز شیمیایی نمونههای جمعآوری شدهی گیاه دارویی مریمگلی با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی شناسایی شدند. نتایج آنالیز شیمیایی نشان داد که در گیاه مریمگلی ۱۱۴ ترکیب شیمیایی ثانویه وجود دارد که از میان آنها ترکیب Camphor Bicyclo [۲.۲.۱] Heptan به عنوان ترکیب غالب اسانس (۴۷/۱۴ درصد) تعیین گردید. بر اساس مقایسه نتایج این تحقیق با دیگر نمونههای جمع آوری شدهی این گیاه دارویی از مناطق مختلف ایران و همچنین برخی مناطق در جهان، شباهت و اختلافات بارزی در ساختار شیمیایی و ترکیب غالب این گیاه دارویی مشاهده شد. خصوصیات جغرافیایی و شرایط محیطی در تغییر ترکیبات ثانویه در گیاهان مختلف تاثیرگذار است، بنابراین این موضوع باید توسط محققین در شناسایی اسانسهای گیاهی مورد توجه قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Ali Babaei Ghaghelestany
Department of Agronomy and Plant Breeding, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
Mohammad Taghi Alebrahim
Department of Agronomy and Plant Breeding, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.
Mohammad Asadi
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture and Natural Resources, University of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :