سلامت زنان در جمهوری اسلامی ایران
محل انتشار: فصلنامه فرهنگ و ارتقای سلامت، دوره: 2، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJHP-2-4_008
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه: "سلامت زنان" عبارت است از حالت رفاه کامل جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی زنان و رویکردهای معتبر آن در نظام سلامت کشور شامل ارتقاء سلامت و پیشگیری از بیماری ها در زنان است. این نعمت مجهول الهی در بانوان علاوه بر عوامل بیولوژیک و خدمات و مراقبت ها، تحت تاثیر تعیین کننده های اجتماعی نظیر تحصیلات، فرهنگ و اقتصاد و عوامل معنوی و اخلاقی نیز قرار دارد. از دستاوردهای فاخر نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران در حیات ۴۰ ساله پس از پیروزی انقلاب، ارتقای همه جانبه سلامت زنان بوده است. در این دوران پر فراز و نشیب، ارتقای شاخص های سلامتی، کاهش نابرابری ها و افزایش دسترسی زنان به خدمات و مراقبت های سلامتی، بسیار بارز و سرآمد بوده است.
روش: مطالعه حاضر عمدتا کتابخانه ای است، از درج تجارب شخصی و مصاحبه تاریخ شفاهی نیز بهره برده شده است.
نتایج: در این گزارش چهل فراز از مسائل مهم و تحول آفرین حوزه سلامت زنان در جمهوری اسلامی ایران در دوران چهل ساله پر افتخار بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، ارائه شده است. مطالب منتخب در چهار محور: "بنیادها و مبانی قانونی"، "شاخص های ارتقاء یافته"، "اقدامات و برنامه های تحول آفرین مصوب و اجراء شده " و "دستاوردهای حاصله"، تنظیم شده است و با " بحث و پیشنهاد" ادامه یافته است.
بحث و نتیجه گیری: به اعتبار شاخص ها و مطالعات، سلامت زنان در دوره ۴۰ ساله اول بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، به طور مستمر و با آهنگی پرشتاب ارتقاء یافته و در شرایط جاری (سال ۱۳۹۷) در وضعیت بسیار خوبی نسبت به کشورهای اسلامی ، همسایه و منطقه قرار دارد.
کلیدواژه ها: