بررسی آنتی ژن ها وآنتی بادی های پلاکتی در بیماران مبتلا به مقاومت پلاکتی
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 16، شماره: 2
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 237
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-16-2_003
تاریخ نمایه سازی: 29 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
مقاومت پلاکتی ایمیون از عوارض انتقال خون در بیماران با تزریق مکرر پلاکت می باشد. در این عارضه آنتی بادی بر علیه آنتی ژن های سطحی پلاکت شامل آنتی ژن های اختصاصی و آنتی ژن های سازگاری بافتی ایجاد می شوند که می توانند باعث تخریب پلاکت های تزریق شده به وسیله سلول های بیگانه خوار و ماکروفاژ گردند. در مطالعه حاضر، آنتی ژن ها و آنتی بادی های ضد آنتی ژن های اختصاصی و آنتی بادی های ضد HLA-I در بیماران مبتلا به مقاومت پلاکتی بررسی شد[WU۱] .
مواد و روش ها
در این مطالعه توصیفی، بررسی هم زمان آنتی ژن ها HPA-۱/-۲/-۳-۴-۵-۱۵ (به روش مولکولی PCR-SSP)، غربالگری حضور آنتی بادی های پلاکتی(به روش فلوسیتومتری) و بررسی آنتی بادی های ضد HLA-I به روش پانل راکتیو آنتی بادی در سرم ۴۹ بیمار مبتلا به مقاومت پلاکتی انجام شدند[WU۲] . یافته ها توسط نرم افزار فلومکس و نرم افزار محاسبه گر خودکار هاردی وینبرگ تجزیه، تحلیل شدند.
یافته ها
از ۴۹ بیمار مبتلا به مقاومت پلاکتی، ۱۸ بیمار زن و۳۱ بیمار مرد بودند. شمارش پلاکتی در زنان ۳۲۰۲ ± ۶۴۵۷ در محدوده(۱۰۰۰۰-۱۰۰۰سلول در میکرولیتر) با شمارش پلاکتی در مردان ۲۵۱۸ ± ۷۲۸۳ در محدوده (۱۰۰۰۰-۳۰۰۰) اختلاف معنادار نداشت. هیچ موردی ازHPA-۴b ، HPA -۵b در این مطالعه دیده نشد. آنتی بادی های ضد HLA در۲/۶۱% و آنتی بادی های ضد HPA در ۴% بیماران مورد بررسی مشاهده شدند.
نتیجه گیری
اطلاعات حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که فراوانی آلل a برای HPA-۱/ -۳/ -۴ /-۵ و آلل b برای HPA-۲/ -۱۵ در جمعیت مورد مطالعه بیشتر بود. وفور آللی و ژنوتیپی بین گروه بیمار مورد مطالعه و جمعیت اهداکنندگان ایرانی می تواند توضیح دهنده وقوع مقاومت پلاکتی در آن ها باشد.
[WU۱]اصلاح شد
[WU۲]اصلاح شد
کلیدواژه ها:
Key words: Platelets ، Flow Cytometry ، Antibodies ، Antigens ، کلمات کلیدی: پلاکت ها ، فلوسیتومتری ، آنتی بادی ها ، آنتی ژن ها
نویسندگان
محبوبه مستخدمین حسینی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شرق
شهرام سمیعی
مربی مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
مژگان شایگان
دانشیار مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون
سعید محمدی
مرکز تحقیقات هماتولوژی، انکولوژی و پیوند سلولهای بنیادی بیمارستان شریعی دانشگاه علوم پزشکی تهران
حسن جلایی خو
دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارتش
پردیس طباطبایی پناه
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شق
سارا مدرسی
مرکز تحقیقات انتقال خون موسسه عالی آموزشی و پژوهشی طب انتقال خون و اداره کل انتقال خون تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :