وضعیت مدیریت مصرف کیسه های خون در اعمال جراحی الکتیو در بیمارستان های کشور
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 17، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 146
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-17-1_008
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
با توجه به تقاضای غیر قابل پیش بینی خون و نیاز مبرم بیماران به خون در شرایط اضطراری، مدیریت مصرف این منبع حیات بخش و استفاده صحیح از آن ضرورت پیدا می کند. این مقاله با هدف بررسی وضعیت مدیریت مصرف کیسه های خون در اعمال جراحی الکتیو در بیمارستان های کشور انجام شد.
مواد و روش ها
در این مقاله مروری، وضعیت مدیریت مصرف وکیسه های خون در اتاق عمل های بیمارستان های ایران بین سال های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۷ شمسی مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور ۳۰ مورد از مهم ترین پژوهش های مشاهده ای و مداخله ای صورت گرفته در پایگاه های اطلاعاتی معتبر مثل pubmed و Scopus ارزیابی شد.
یافته ها
نتایج مرور و بررسی مطالعه ها نشان داد که رزرو بیش از حد واحدهای خون به دلیل عدم وجود دستورالعمل استاندارد برای درخواست و ذخیره سازی خون، عدم بازگرداندن بسته های خون و سهل انگاری کارکنان بانک خون و اتاق عمل در جهت بررسی تاریخ انقضای بسته های خون و یا بازگرداندن خارج از موعد بسته های خون، از جمله عمده ترین دلایل اتلاف خون می باشد. هم چنین اجرای برخی مداخلات مهم، به کاهش نرخ اتلاف محصولات خون و بهبود نرخ شاخص های استاندارد انتقال خون از جمله ratio C/T، TI و TP، کمک می کند.
نتیجه گیری
تشکیل یک کمیته اخلاقی مرتبط با اصول مدیریت عرضه خون، در سطح بیمارستانی و ملی و اجرای دستورالعمل های استاندارد انتقال خون و هم چنین ایجاد برنامه های آموزشی برای پزشکان و پرستاران، به روند بهینه سازی مصرف خون کمک خواهد کرد. [u۱]
[u۱]چکیده به کمتر از ۲۵۰ کلمه اصلاح گردید.
کلیدواژه ها:
Consumption ، Waste Management ، Blood ، Operating Rooms ، مصرف ، مدیریت اتلاف ، خون ، اتاق های جراحی
نویسندگان
مریم غلامی
واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
کامران حاجی نبی
استادیار واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
لیلا ریاحی
استادیار واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی
سزانه حق پناه
دانشیار مرکز تحقیقات هماتولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :