میزان آنتی بادی های ناخواسته در بیماران تالاسمی مراجعه کننده به بیمارستان بعثت همدان در سال ۱۳۹۸
محل انتشار: فصلنامه پژوهشی خون، دوره: 18، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 119
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_BLOOD-18-3_005
تاریخ نمایه سازی: 28 آبان 1402
چکیده مقاله:
چکیده
سابقه و هدف
تزریق خون مزمن موجب آلوایمونیزاسیون در بیماران مبتلا به تالاسمی می شود. برآورد فراوانی ایجاد آلوایمونیزاسیون در این بیماران می تواند منجر به شناخت محدودیت های موجود و ایجاد استراتژی مناسب به منظور پیشگیری از ایجاد آلوایمونیزاسیون در آن ها گردد. در مطالعه حاضر، فراوانی آلوآنتی بادی های ناخواسته در بیماران تالاسمی مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها
در این مطالعه مقطعی و گذشته نگر، جمعیت مورد مطالعه ۹۲ بیمار مبتلا به تالاسمی مراجعه کننده به بیمارستان بعثت استان همدان در سال ۱۳۹۸ بود. اطلاعات تمام بیماران جمع آوری و وارد نرم افزار SPSS نسخه ۱۶ گردید. داده ها با استفاده از تجزیه و تحلیل رگرسیون لجستیک و سطح معناداری ۰۵/۰ p< تحلیل شد.
یافته ها
در این مطالعه تعداد ۹۲ بیمار شامل ۵۴ مرد (۷/۵۸%) و ۳۸ زن (۳/۴۱%)، با دامنه سنی۵۰-۲ سال مورد مطالعه قرار گرفتند. از بین ۹۲ بیمار، ۷ نفر(۶/۷% کل بیماران) غربالگری آنتی بادی مثبت داشتند. شایع ترین آلوآنتی بادی ها عبارت بودند از anti-c ۶ نفر(۳/۳۳%)، anti-e ۳ نفر(۶/۱۶%) و anti-JKa ۳ نفر(۶/۱۶%). بین مقدار هموگلوبین و آلوایمونیزاسیون و تعداد دفعات تزریق خون و آلوایمونیزاسیون ارتباط معناداری مشاهده شد (۰۰۹/۰ p= و ۰۰۶/۰ p=). اما ارتباط بین سن بیماران و آلوایمونیزاسیون معنادار نبود.
نتیجه گیری
بر اساس نتایج این مطالعهanti-c ، anti-e و anti-JKa شایع ترین آلوآنتی بادی ها در جامعه تالاسمی مورد مطالعه بودند. این نکته می تواند جهت فراهم سازی واحدهای خونی سازگار و مناسب برای بیماران تالاسمی مفید باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد افشاری
مرکز پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
فاطمه امیری
استادیار دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی همدان
محمدرضا سیدی
مرکز پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
محدثه بیگلری
مرکز پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
حنانه جام بزرگ
مرکز پژوهش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :