طول دوران بی فرزندی زوجین: تحلیلی از تفاوت ها و عوامل تعیین کننده
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 144
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GOUMS-25-3_010
تاریخ نمایه سازی: 19 آبان 1402
چکیده مقاله:
مریم علیمرادیان ، حجیه بی بی رازقی نصرآباد* ، ملیحه علی مندگاری ، عباس عسکری ندوشن
زمینه و هدف: یکی از علل کاهش باروری و رسیدن به سطوح باروری پایین، تاخیر در فرزندآوری است. این مطالعه به منظور ارزیابی و تحلیلی از تفاوت ها و تعیین کننده های طول دوران بی فرزندی زوجین شهر خرم آباد انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۵۳۵ زن متاهل ۴۹-۱۵ ساله ساکن شهرستان خرم آباد در استان لرستان انجام شد. داده ها با یک پیمایش مقطعی در سال ۱۳۹۹ با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در فاصله زمانی شهریور ماه ۱۳۹۸ لغایت دی ماه سال ۱۳۹۸ به صورت حضوری جمعآوری شد. برای برآورد زمان بقاء بی فرزندی از روش تحلیل بقاء از آزمون کاپلان مایر و برای بررسی اثر متغیرهای مستقل از مدل پارامتری لگ لجستیک با شکنندگی مشترک گاما استفاده گردید.
یافته ها: میانگین زمان بقاء بی فرزندی ۳۱.۷۶ ماه با میانه ۲۴ ماه تعیین شد. براساس آزمون کاپلان مایر و لگاریتم رتبهای الگوهایی از تفاوت های اجتماعی مشخص شد. به طوری که زنان گروه سنی ۱۵ تا ۳۰ سال، زنان دارای تحصیلات دانشگاهی، زنان با سن ازدواج زیر ۲۵ سال، زنان با دینداری کمتر و زنانی با احساس بیشتر ناامنی اقتصادی - اجتماعی، در مقایسه با سایرین زمان بقاء بی فرزندی طولانی تری داشتند (P<۰.۰۵).
نتیجه گیری: بی فرزندی در جامعه مورد مطالعه پایین ارزیابی شد. به طوری که تا ۱۰ سال پس از ازدواج تنها ۲% از زنان بدون فرزند باقی ماندند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم علیمرادیان
M.A in Demography, Department of Social Sciences, Yazd University, Yazd, Iran.
حجیه بی بی رازقی نصرآباد
Associate Professor of Demography, National Institute of Population Research, Tehran, Iran and Associate Professor, Department of Demography, Faculty of Social Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran.
ملیحه علی مندگاری
Associate Professor of Demography, Department of Social Sciences, Yazd University, Yazd, Iran.
عباس عسکری ندوشن
Associate Professor of Demography, Department of Social Sciences, Yazd University, Yazd, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :