تحلیل عملکرد محققان در سایت های جامع الگویی از دیدگاه کشاورزان (مورد مطالعه: استان های البرز، فارس، سیستان و بلوچستان و لرستان)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 97
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IAEEJ-18-0_003
تاریخ نمایه سازی: 10 آبان 1402
چکیده مقاله:
ارتباط موثر بین محققان، مروجان و کشاورزان برای دستیابی به توسعه کشاورزی دانش بنیان امری ضروری است. بنا به این ضرورت، در نظام نوین ترویج کشاورزی نیز، ارتباط با بخش تحقیقات کشاورزی به عنوان یکی از مولفه های اصلی مورد توجه قرار گرفته است. بر این اساس، هدف پژوهش پیمایشی حاضر، تحلیل عملکرد محققان در سایت های جامع الگویی از دیدگاه کشاورزان بود. جامعه آماری آن شامل کشاورزان (۶۶۹۱۹۸ نفر) استان های البرز، فارس، سیستان و بلوچستان و لرستان بود که حجم نمونه بر اساس جدول کرجسی و مورگان، ۳۹۹ نفر برآورد شد که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای محقق ساخته بود که برای تعیین روایی آن علاوه بر نظرخواهی از متخصصان (روایی صوری)، از روایی همگرا استفاده شد. به منظور محاسبه پایایی آن نیز دو روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی بهره گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزارهایSPSS نسخه ۲۲ و Smart PLS نسخه ۳ انجام شد. رتبهبندی مولفه های عملکرد محققان در سایت های الگویی نشان داد که به ترتیب «توانایی ارائه مطالب توسط محققان» در بالاترین و «میزان و نحوه حضور محققان در سایت های الگویی» در پایین ترین رتبه ها قرار داشتند. همچنین، یافته های حاصل تحلیل عاملی تاییدی نشان داد که عملکرد محققان در سایت های الگویی دارای چهار مولفه اصلی ارتباطات و پاسخگویی، میزان و نحوه حضور، محتوای ارائه شده و توانایی ارائه مطالب است که همگنی و پایایی معرف ها مورد تایید بود. بر این اساس، توصیه می شود، نسبت به افزایش میزان حضور محققان در طول سال و بر اساس یک برنامه زمان بندی مشخص اقدام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد قاسمی
استادیار، موسسه آموزش و ترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
حسن علیپور
دانشیار، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
ندا علیزاده
استادیار، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :