An Applied Research in Properties and Clinical Application of Bone Marrow of Mesenchymal Stem Cells
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 5، شماره: 3
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 123
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-5-3_003
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
تمایل محققین در پانزده سال گذشته برای مطالعه ی سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs) افزایش یافته است. MSCs، خود نوزا، هتروژن و چند توان هستند و پتانسیل تمایز به انواع سلول ها با منشا مزودرمی و هم چنین سایر رده های سلولی را دارا هستند. این سلول ها به محل التهاب مهاجرت کرده و تاثیر ایمنومدولاتوری خود را القا می کنند. استفاده از این سلول ها به عنوان ابزار تشخیص ضایعات، قابلیت ترشح برخی فاکتورهای رشد و سایتوکاین ها، بیان برخی ژن ها پس از مهندسی ژنتیک، در کنار استحصال و تزاید نسبتا آسان این سلول ها بر جذابیت MSCs افزوده است. دانشمندان بر این عقیده اند که پیوند MSCsدستاوردی جدید برای درمان بیماری هایی است که با روش های درمانی کنونی قابل درمان نیستند. این مشکلات عمدتا شامل برخی جراحت های استخوان، بیماری های قلبی، پوستی، کبدی و دیابت هستند. اگرچه هنوز درمان قطعی از روش سلول درمانی در مورد هیچ یک از انواع سلول های بنیادی در برخی بیماری ها به روشنی حاصل نشده است، آمار به دست آمده نشان می دهد که تحقیق در زمینه ی MSCs با حجم گسترده ای هم چنان در حال جریان و افزایش است. معجزه گر معرفی نمودن سلول درمانی درگذشته موجب ایجاد نگرانی از نتایج واقعی این روش نمود که امروزه با شناخت بیشتر و واقع بینانه به سلول درمانی، حقیقت این سلول ها روشن تر و از طرفی نتایج موثر آن در مورد برخی بافت ها، کارایی واقعی این سلول ها را نسبت به گذشته مشخص تر و میزان توقع از سلول های بنیادی را منطقی تر نموده است.
کلیدواژه ها:
Mesenchymal stem cells ، Studies ، Facts ، Therapeutic ability ، سلول های بنیادی مزانشیمی ، مطالعات ، واقعیات ، قابلیت درمانی
نویسندگان
زهرا برزکار
Noncommunicable diseases research center, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran
محمدحسین کریمی
Transplant Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
زهره ماکولاتی
Department of Anatomical sciences, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran
غلامرضا کاکا
Neuroscience research centre, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
مجید نقدی
Department of Anatomical sciences, Fasa University of Medical Sciences, Fasa, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :