طراحی سازوکار کارا و انگیزه-سازگار خودتنظیم در نظام درآمد-هزینه استانی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 156

فایل این مقاله در 35 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPBUD-28-2_005

تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402

چکیده مقاله:

نظریه طراحی سازوکار هنر طراحی و تضمین مجموعه ای از قواعد سیاستی و انگیزشی در محیط تعامل است که با ایجاد انگیزه درونی لازم و کافی در عوامل اجرایی، رفتارهای آن ها را به گونه ای هماهنگ می کند که ضمن تحقق اهداف و منافع انفرادی عوامل اجرایی، نتایج جمعی مورد نظر سیاستگذار و برنامه ریز نیز به صورت خودکار و خودافزا محقق می گردند. این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و با طراحی سازوکارهای کارا و انگیزه-سازگار خودتنظیم در نظام درآمد-هزینه استان ها به دنبال بیشینه کردن همزمان انگیزه وصول درآمدهای عمومی استانی و کاهش عدم تعادل های استانی است. از روش کتابخانه ای، مطالعه قوانین و مقررات و اسناد برای جمع آوری داده ها و اطلاعات سال ۱۴۰۱ استفاده شده و با رویکرد نظریه طراحی سازوکار مورد بررسی قرار گرفته اند. یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که با ایجاد وابستگی کامل و تضمین دار بین ابراز و وصول درآمدهای عمومی استان با میزان تخصیص اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استانی و همچنین، ترمیم سایر اعتبارات هزینه ای استانی و تملک دارایی های سرمایه ای، می توان انگیزه درونی کافی در استان ها ایجاد نمود، که بیشینه شدن درآمد و اعتبارات استان را همزمان با توازن و تعادل های استانی عملیاتی می کند و در سال اول اجرا دستکم ۱۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) به درآمدهای عمومی کشور، علاوه بر روند معمول، اضافه می گرداند.

کلیدواژه ها:

Efficient and Incentive-Compatible Mechanisms of Self-Regulation ، Allocation ‎Efficiency ، Provincial Public Revenues ، Other Provincial Spending Credits ، Credits for the Acquisition ‎of Provincial Capital Asset ، سازوکارهای کارا و انگیزه-سازگار خودتنظیم ، کارایی تخصیص ، درآمدهای عمومی استانی ، سایر اعتبارات هزینه ای استانی ، اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استانی

نویسندگان

امیدعلی پارسا

Faculty of Management and Economic, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

فرهاد غفاری

Faculty of Management and Economic, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

فرهاد دژپسند

Department of Economics, Faculty of Economics, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abedrabboh, K., & Al-Fagih, L. (۲۰۲۳). Applications of Mechanism Design ...
  • Hancher, L., De Hauteclocque, A., Huhta, K., & Sadowska, M. ...
  • Hurwicz, L., & Reiter, S. (۲۰۰۶). Designing Economic Mechanisms. Cambridge ...
  • Maskin, E. S. (۲۰۰۸). Mechanism Design: How to Implement Social ...
  • Myerson, R. B. (۲۰۰۸). Perspectives on Mechanism Design in Economic ...
  • نمایش کامل مراجع