نرم افزارهای مورد استفاده در بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی شهر اصفهان از دیدگاه کاربران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 108

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HIM-9-6_005

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: با توجه به نقش کامپیوتر در مدیریت اطلاعات به تدریج انگیزه ی سرمایه گذاری برای نرم افزارهای کاربردی در بخش مدارک پزشکی گسترش یافته است؛ اما آن چه در پذیرش و پیاده سازی موفقیت آمیز نرم افزارها حایز اهمیت است جلب نظر و حمایت کاربران می باشد. هدف کلی پژوهش حاضر، تعیین نظرات کاربران درباره ی نرم افزارهای مورد استفاده در بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی شهر اصفهان بود. روش بررسی: پژوهش حاضر کاربردی و از دسته مطالعات توصیفی بود. نمونه ی پژوهش با جامعه ی پژوهش برابر بوده است و شامل کاربران نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی بیمارستان های آموزشی شهر اصفهان مشتمل بر ۹۲ نفر بود. داده ها با استفاده از پرسش نامه ای خود ساخته مشتمل بر ۴ بخش مبنی بر ویژگی های نرم افزارهای واحدهای بخش مدارک پزشکی گردآوری شد. روایی پرسش نامه توسط اساتید متخصص و پایایی آن از طریق آزمون مجدد با Cronbach’s alpha ۹۸ درصد تایید گردید و در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ی ۱۶ در سطح آمار توصیفی مورد تحلیل قرار گرفت. یافته ها: بیشترین رضایت کاربران با میانگین ۵/۷۶ درصد از نرم افزارهای واحدهای کدگذاری و کمترین رضایت با میانگین ۳/۴۵ درصد از نرم افزارهای واحدهای بایگانی می باشد. بیشترین رضایت کاربران در واحدهای پذیرش مربوط به سهولت استفاده از نرم افزار با میانگین ۱۰۰ درصد، در واحدهای کدگذاری مربوط به حذف انواع ایندکس به شیوه ی دستی با میانگین ۹۸ درصد، در واحدهای آمار بیشترین رضایت کاربران مربوط به حفظ محرمانگی اطلاعات با میانگین ۱۰۰ درصد و در واحدهای بایگانی مربوط به سهولت استفاده از نرم افزار با میانگین ۵/۸۹ درصد می باشد. نتیجه گیری: میانگین رضایت کاربران از مجموع نرم افزارهای بخش مدارک پزشکی ۸/۶۱ درصد می باشد که به طور عمده هم در راستای نقش تخصصی آن ها نیست و این امر بیانگر کاستی هایی در طراحی نرم افزارهای مورد بررسی است. پیامد این کاستی ها خدشه دار شدن رسالت سیستم های کامپیوتری را در گردآوری، پردازش و توزیع داده ها به دنبال دارد و بهترین راهکار برای حل این معضل نیازسنجی از کاربران و متخصصان مدیریت اطلاعات بهداشتی قبل از طراحی و اجرای نرم افزارها در بخش مدارک پزشکی می باشد.

نویسندگان

مریم جهانبخش

مدرس، مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

سکینه سقاییان نژاد اصفهانی

مدرس، مدیریت و فناوری اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت و اقتصاد سلامت، اصفهان دانشگاه علوم پزشکی و دانشجوی دکتری مدیریت آموزشی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران (نویسنده مسئول) ایمیل: saghaeiannejad@mng.mui.ac.ir

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shortliffe EH, Perreault LE. Medical informatics: computer applications in health ...
  • Ferré X, Juristo N, Windl H, Constantine L. Usability Basics ...
  • Roholahi Khorasani A. Softwrae quality. Rahavarde Noor ۲۰۰۵; ۴(۱۰): ۸-۱۰. ...
  • Aggelidis VP, Chatzoglou PD. Methods for evaluating hospital information systems: ...
  • EuroMed Journal of Business ۲۰۰۸; ۳(۱): ۹۹-۱۱۸ ...
  • Kimiyafar K, Moradi Gh, Sadooghi F, Sarbaz M. Views of ...
  • Moradi Gh. New aspects if health information management. Tehran, Iran: ...
  • [In Persian] ...
  • Abdelhak M, Grostick S, Hanken MA, Jacobs E. Health information: ...
  • Philadelphia, PA: W.B. Saunders; ۲۰۰۱ ...
  • Sadaghiani MT. Assessment of healthcare and hospital standards. Tehran, Iran: ...
  • Davis NA, LaCour M. Health information technology. Philadelphia, PA: Elsevier ...
  • Ajami S. Survey of managers and directors attitude in use ...
  • Kahuee M. Survay of use of computer in medical record ...
  • Smith-Atakan S. Human-computer interaction. Hampshire, UK: Cengage Learning EMEA, ۲۰۰۶ ...
  • نمایش کامل مراجع