تحلیل عوامل تاثیرگذار بر پذیرش استفاده از پزشکی از راه دور با استفاده از مدل های ترکیبی پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده (مورد مطالعه: پزشکان شهر اصفهان)
محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 10، شماره: 4
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 109
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HIM-10-4_007
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: لازمه پیاده سازی فن آوری پزشکی از راه دور برای ارائه خدمات پزشکی و بهداشتی پذیرش آن است. هدف کلی مطالعه حاضر شناسایی عوامل موثر بر پذیرش پزشکی از راه دور با بهره گیری از فن آوری اطلاعات و ارتباطات بود. روش بررسی: روش این پژوهش تحلیلی و ابزار گردآوری اطلاعات آن، ترکیبی از پرسشنامه ی مدل پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده بود. جامعه ی آماری پژوهش حاضر پزشکان بیمارستان های شهر اصفهان در دوره ی زمانی اردیبهشت و تیر ۱۳۹۱ بودند که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده، ۱۲۵ نفر از آنان به عنوان نمونه ی پژوهش مورد بررسی قرار گرفتند. جهت سنجش روایی و پایایی مدل از روش مدل یابی معادلات ساختاری و آلفای کرونباخ استفاده شد و براساس نتایج تحلیل مسیر ارتباط متغیرهای این پژوهش مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS۱۹ و AMOS۲۰ انجام شد. یافته ها: سودمندی درک شده (۵۴/۰=β) و سهولت درک شده (۴۳/۰=β) بر نگرش نسبت به استفاده از پزشکی از راه دور تاثیرگذار بودند. یافته های پژوهش همچنین حاکی از تاثیر مثبت سودمندی درک شده (۶۱/۰=β) و کنترل رفتاری درک شده (۳۹/۰=β) بر تمایل افراد نسبت به این نوع فن آوری بود، درحالی که هنجارهای ذهنی (۱۸/۰=β) بر تمایلات رفتاری مورد تایید قرار نگرفت. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده حاکی از این است که مدل پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده می تواند نیت افراد را در به کارگیری فن آوری پزشکی از راه دور پیش بینی نماید. واژه های کلیدی: پزشکی از راه دور؛ فن آوری؛ مراقبت سلامت؛ بیمارستان ها
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی صنایعی
استاد، گروه مدیریت، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
جواد خزائی پول
کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
سجاد جعفری
کارشناس ارشد، مدیریت بازرگانی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
هادی بالوئی جام خانه
کارشناس ارشد، مدیریت صنعتی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :