تاثیر هشت هفته تمرینات منتخب تای چی بر تعادل ایستا و پویای زنان مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس با تاکید بر تیپ بدنی مزومورف و اندومورف (تحقیق کارآزمایی بالینی)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 123
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_DMED-24-6_003
تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402
چکیده مقاله:
مقدمه و هدف: تیپ بدنی متفاوت عاملی برای میزان تاثیرگذاری برنامه های تمرینی بر افراد است. این مطالعه با هدف تاثیر هشت هفته تمرینات تای چی بر تعادل ایستا و پویای بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس با تیپ بدنی مزومورف و اندومورف انجام شد. مواد و روش ها: در یک مطالعه کارآزمایی بالینی، ۴۸ بیمار مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس به صورت هدفمند انتخاب شدند. سپس بیماران به صورت تصادفی به دو گروه ۲۴نفری (گروه تای چی و گروه کنترل) با دو زیرگروه ۱۲نفری با تیپ بدنی مزومورف و اندومورف تقسیم شدند. برای برآورد تعادل آزمودنی ها دستگاه تعادل سنج بایودکس استفاده شد. سپس آزمودنی های گروه تجربی به مدت ۸ هفته تمرینات تای را انجام دادند. برای تجزیه وتحلیل نتایج از روش تحلیل کوواریانس چند متغیری (مانکوا) در سطح معنی داری ۰۵/ ۰P≤ استفاده شد. نتایج: بین میزان تعادل ایستا و تعادل پویای گروه کنترل با تجربی تفاوت معنادار مشاهده شد. بهبود وضعیت تعادل ایستای تیپ بدنی اندومورف بیشتر از تیپ بدنی مزومورف در گروه تمرینات تای چی مشاهده شد که به معنای اثر بخش بودن بیشتر این تمرینات بر روی تعادل تیپ بدنی اندومورف می باشد؛ درحالی که علی رغم بهبود بیشتر تعادل پویای تیپ اندومورف نسبت به مزومورف در گروه تمرینات تای چی، تفاوت معناداری بین تیپ اندومورف و مزومورف در پس آزمون دیده نشد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق حاضر تمرینات تای چی به عنوان یک روش مداخله ایی تاثیرگذار باعث بهبود تعادل ایستا و پویای بیماران مبتلا به ام اس با تیپ بدنی اندومورف و مزومورف می شود؛ درحالی که تاثیر این تمرینات بر تیپ بدنی اندومورف بیشتر بوده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهتاب میرزایی
کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران
منصور صاحب الزمانی
استاد ورزش درمانی و توانبخشی ورزشی، گروه آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران
حسینعلی ابراهیمی
استاد بیماری های مغز و اعصاب، مرکز تحقیقات بیماری های مغز و اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :