ارزیابی عملکرد یاددهی - یادگیری مدرسین دروس عملی دانشگاه علوم انتظامی امین (مورد مطالعه مدرسین و دانشجویان دوره ۳۱ مصوب رسته مرزی)
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126
فایل این مقاله در 32 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_POK-24-2_001
تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: ارائه صحیح آموزش های موثر در ماموریت های ناجا، وابسته به فراگیری مهارت های عملی توسط دانشجویان و منوط به ارزیابی تدریس و یادگیری مدرسان دانشگاه است. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی عملکرد یاددهی - یادگیری مدرسین دروس عملی دانشگاه علوم انتظامی امین (موردمطالعه دانشجویان دوره ۳۱ مصوب مرزی) است.روش: تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر شیوه کمی و نحوه گردآوری داده ها توصیفی از نوع پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی مدرسان دروس عملی به استعداد ۱۵۹ نفر و دانشجویان به تعداد ۵۰۰ نفر میباشد. نمونه گیری در پژوهش برای مدرسان تمام شمار و برای دانشجویان از طریق فرمول کوکران ۲۱۷ نفر و به صورت تصادفی ساده بود. برای تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و استنباطی نیز استفاده شد. ابتدا به ویژگی های نمونه آماری و مشخصه های توصیفی متغیرها پرداخته شد و سپس از آزمون کلموگروف-اسمیرنف برای تشخیص نرمال بودن متغیرها، آزمون t تک نمونه ای و t مستقل برای پاسخ به سوالات تحقیق و فریدمن برای رتبه بندی مولفه ها با بهره از نرم افزار spss نسخه ۲۰ استفاده شد.یافته ها: مدرسان دروس عملی به میزان زیادی به تحلیل ویژگی های دانشجویان، بیان اهداف آموزشی و طرح درس، انتخاب و بکارگیری روش ها، رسانه ها و مواد آموزشی، مشارکت دهی دانشجویان و ارزشیابی و بازنگری آموزشی توجه می نمایند. همچنین رتبه بندی نشان از آن است که مدرسان دروس عملی از نظر اساتید بهترین عملکرد را در مورد «ارزشیابی و بازنگری آموزشی» و از نظر دانشجویان درخصوص «بیان اهداف آموزشی و طرح درس» داشته اند. از نظر اساتید ضعیف ترین عملکرد در مورد تحلیل ویژگی های دانشجویان» و از نظر دانشجویان درخصوص «بکارگیری روش ها و رسانه های آموزش» بوده است.نتیجه گیری: با توجه به نتایج آزمون ها، عملکرد مدرسان دروس عملی از نظر خودشان و دانشجویان مثبت و قابل قبول ارزیابی شد ولی ارزیابی مدرسان دروس عملی از عملکردشان در یاددهی- یادگیری، مطلوب تر از ارزیابی دانشجویان از عملکرد آنان می باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ایمان امینی
استادیار گروه اخلاق، دانشگاه جامع علوم انتظامی امین
روح الله کریمی خویگانی
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه علوم انتظامی امین
روح الله سالار
استادیار گروه علوم تربیتی دانشگاه علوم انتظامی امین
مهدی ایرانپناه
کارشناس ارشد مدیریت آموزشی، دانشگاه علوم انتظامی امین
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :