بررسی وضعیت سلامت دهان و کیفیت زندگی وابسته به آن در بیماران مبتلا به بتاتالاسمی ماژور
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 181
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-119_009
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: هدف از این مطالعه تعیین وضعیت سلامت دهان و کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان در بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور در مرکز تالاسمی امیرکلا می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ی مقطعی ۲۵۰ بیمار مبتلا به بتا تالاسمی ماژور از لحاظ وضعیت مخاطی و سلامت دندان (ایندکس DMFT) مورد ارزیابی قرار گرفتند. پرسش نامه های مربوط به کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان GOHAI-Per) و (OHIP-۱۴-Per و پرسش نامه خشکی دهان تکمیل شد. در نهایت اطلاعات توسط نرم افزار SPSS وبا استفاده از آزمون T-test برای داده های کمی و آزمون کای دو برای داده های کیفی آنالیز شد.
یافته ها:. میانگین سنی بیماران ۷/۸±۵/۲۵ سال بود. ۲/۵۵ درصد از شرکت کنندگان زن بودند. ۶/۱۷ درصد از خشکی دهان رنج می بردند. ۲۶ درصد سلامت دهانی خوب، ۲/۵۷ درصد سلامت دهانی متوسط و۸/۱۶ درصد سلامت دهانی بد را گزارش کردند. ۶/۳۹ درصد بیماران نیاز درمانی را گزارش کردند. DMFT بیماران، ۲/۶±۸۴/۸ بود. ۳۸ درصد مخاط رنگ پریده، ۳۰ درصد تغییر رنگ دندان، ۴/۲۰ درصد سابقه آفت دهانی و ۶/۱۱ درصد پیگمانتاسیون داشتند. میانگین
OHIP-۱۴-ADD۵۲/۱۰±۵۴/۵۹ (از دامنه ۱۴ تا ۷۰) و میانگین GOHAI-ADD، ۵۶/۸±۰۱/۴۸ (از دامنه ۱۲ تا ۶۰) به دست آمد. اطلاعات به دست آمده نشان داد که وضعیت سلامت دهان بر جنبه های سایکولوژیک کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان بیش تر از جنبه ی عملکردی اثر می گذارد. افرادی که بتا به گزارش خود سلامت دهانی بهتری داشتند، جوان تر بوده، میانگینDMFT پایین تر داشته و کیفیت زندگی وابسته به سلامت دهان بالاتری داشتند.
استنتاج: علی رغم وجود وضعیت سلامت و بهداشت دهان ضعیف، این مسئله تاثیر زیادی برکیفیت زندگی این گروه از بیماران نمی گذارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مینا مطلب نژاد
Associate Professor, Department of Oral & Maxillofacial Medicine, Faculty of Dentistry, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
عاطفه نوغانی
General Dentist
احمد تمدنی
Associate Professor, Department of Pediatrics, Faculty of Medicine, Babol university of Medical Sciences, Babol, Iran
ثریا خفری
Assistant Professor, Department of Social Medicine, Faculty of Medicine, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :