برآورد شیوع سوء مصرف مواد در شهرستان ایلام: استفاده از روش صید - باز صید
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 191
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-25-124_018
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: تخمین جمعیت معتادان به عنوان یکی از گروههای سخت در دسترس جهت طراحی برنامههای مداخلهای و کاهش آسیب ضروری به نظر میرسد. مناسب ترین راه برآورد تعداد معتادین، استفاده از شیوه های غیر مستقیم است. این مطالعه با هدف تخمین شیوع سوء مصرف مواد در شهرستان ایلام انجام شد.
مواد و روش ها: دادههای مطالعه از دو منبع بیمارستان و سازمان بهزیستی و بر اساس مستندات و پروندههای افراد در هر مرکز جمعآوری شد. سپس با استفاده از روش صید باز صید نسبت به برآورد جمعیت دارای سوء مصرف و همچنین شیوع آن اقدام شد.
یافته ها: ۶۰۹ نفر دارای سوءمصرف مواد (۲۳۷ نفر مربوط به سازمان بهزیستی و ۳۷۲ نفر مربوط به بیمارستان آیت اله طالقانی) از دو منبع مورد بررسی استخراج گردید.. برآورد جمعیت دارای سوء مصرف مواد، ۵۹۱۷ نفر بود. شیوع سوء مصرف مواد در کل شهرستان ۷۷/۲ درصد (حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۰/۴ - ۵/۱) و در جمعیت بالای ۱۵ سال ۵۷/۳ درصد ( حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۲/۵ - ۹/۱) برآورد گردید.
استنتاج: یافتههای تحقیق نشان داد که شیوع سوء مصرف مواد در شهرستان ایلام و بهویژه جمعیت بالای ۱۵ سال نسبتا بالا بوده و مستلزم توجه جدی سیاستگذاران و متولیان برنامههای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی میباشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی خورشیدی
PhD Student in Epidemiology, Research Center for Prevention of Psychosocial Trauma, Ilam University of Medical Sciences, Ilam, Iran
علی مرادی
PhD Student in Epidemiology, School of Public Health, Hamedan University of Medical Sciences, Hamedan, Iran
مریم شکیبا
PhD Student in Epidemiology, Guilan Interventional Cardiovascular Research Center, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
خالد رحمانی
PhD Student in Epidemiology, School of Public Health, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :