مقایسه اثر آرامبخشی دکسمدتومدین با میدازولام در بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 113
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-24-122_014
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: اکوکاردیوگرافی مری یک روش تشخیصی دقیق و حساس برای تشخیص بیماری های قلبی و عروقی می باشد. به نظر می رسد که دکسمدتومدین جهت آرام بخشی بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری مناسب می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات آرامبخشی دکسمدتومدین و میدازولام در بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی چهل و هشت بیمار تحت اکوکاردیوگرافی مری به طور تصادفی به دوگروه تقسیم شدند. به بیماران، دکسمدتومدین µg/kg ۱در عرض ده دقیقه و سپس µg/kg ۲/۰انفوزیون و یا میدازولام ۲ میلی گرم تزریق شد. درجه آرامبخشی بیماران بر اساس معیار رامسی، میزان بی دردی، رضایت بیماران، فشارخون شریانی، ضربان قلب و زمان ترخیص بیماران در دو گروه بررسی شد.
یافته ها: میزان بی دردی در گروه دکسمدتومدین (۸۶/۰±۶۷/۳) از گروه میدازولام (۵۶/۰±۸۳/۰) بیش تر بود (۰۰۱/۰=p). رضایت ییماران نیز در گروه دکسمدتومدین بیش تر بود (۰۰۱/۰=p). زمان ترخیص در گروه دکسمدتومدین ۱۷/۱±۰۸/۷ دقیقه و در گروه میدازولام ۵۷/۱±۷۱/۳ دقیقه بود (۰۰۱/۰=p). تغییرات فشار خون و ضربان قلب در دو گروه مشابه بود.
استنتاج: به نظر می رسد که دکسمدتومدین در مقایسه با میدازولام یک داروی مناسب جهت آرام بخشی بیماران تحت اکوکاردیوگرافی مری باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نادیا بنی هاشم
Assistant Professor, Department of Anagesia, Faculty of Medicine, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
محمد تقی صالحی عمران
Associate Professor, Department of Cardiology, Faculty of Medicine, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
رزیتا جلالیان
Assistant Professor, Department of Cardiology, Faculty of Medicine, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :