سبک های دلبستگی و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان به عنوان پیش بینی کننده های اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 152
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-137_010
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: از آن جا که موارد زیادی از اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) در میان جانبازان ایرانی مشاهده می شود و با افت شدید عملکرد شغلی و اجتماعی همراه بوده، شناسایی متغیرهای دخیل در خطر ابتلا به آسیب روانی حائز اهمیت است. از این رو هدف از این مطالعه بررسی رابطه سبک های دلبستگی و راهبردهای تنظیم شناختی هیجان با اختلال استرس پس از سانحه در جانبازان بود.
مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی روی ۵۶ نفر از جانبازان مبتلا به اختلال استرس پس از سانحه مراجعه کننده به مراکز درمانی تحت نظارت بنیاد شهید انجام گردید. ابتدامصاحبه بالینی ساختار یافته برای اختلالات محور I (SCID-I) به منظور اطمینان از تشخیص و آگاهی از اختلالات همبود اجرا شد. سپس سه پرسش نامه چک لیست PTSD، دلبستگی و تنظیم شناختی هیجان برای پاسخ دهی در اختیار مبتلایان قرار گرفت.
یافته ها:PTSD با سبک دلبستگی ایمن رابطه معنی داری نداشت(۱۸۲/۰= r) ولی با سبک دلبستگی ناایمن (به ویژه دوسوگرا- اضطرابی) رابطه مثبت و معنی داری داشت (۰۱/۰< p). هم چنین PTSD با راهبردهای تنظیم شناختی هیجان رابطه معنی داری داشت به ویژه راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان ونشانه هایPTSD رابطه مثبت ومعنی داری نشان دادند(۰۱/۰< p).
استنتاج: مطابق با یافته ها سبک دلبستگی ناایمن به طور مسقیم با اختلال PTSD در ارتباط است و می تواند عامل زمینه ساز ابتلا به این اختلال باشد. هم چنین شیوه تنظیم شناختی هیجان نیز می تواند پیش بینی کننده مناسبی برای خطر ابتلا به PTSD باشد.
کلیدواژه ها:
attachment styles ، cognitive emotion regulation strategies ، veterans ، Post Traumatic Stress disorder ، سبک دلبستگم ، را برد ای شناختم تنظیم یجان ، جانبازان ، اختالل استرس پس از سانحه
نویسندگان
ریحانه شیخان
PhD Student in General Psychology, Faculty of Humanities, Lorestan University, Lorestan, Iran
فیروزه غضنفری
Associate Professor, Department of Psychology, Faculty of Humanities, Lorestan University, Lorestan, Iran
فاطمه جدیدی
MA in Psychometrics, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran
مصطفی آدینه
MA Student in Clinical Psychology, Faculty of Humanities, Islamic Azad University, Arak Branch, Arak, Iran
رضوان صدرمحمدی
PhD Student in General Psychology, Faculty of Humanities, Lorestan University, Lorestan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :