ارزیابی ویژگی های هیستومورفومتریک تومورهای شایع خوش خیم و بدخیم بزاقی با رنگ آمیزی متیل گرین پیرونین
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 120
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-26-145_016
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: نئوپلاسم های غدد بزاقی دارای شیوع کم و هتروژن بوده و جهت تشخیص آن ها رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین انجام می شود ولی گاهی اوقات با این رنگ آمیزی قابل تشخیص نیستند و از روش های کمکی استفاده می گردد. از آن جا که تاکنون مطالعه ای در ارتباط با ارزش مورفومتری در افتراق تومورهای خوش خیم از بدخیم بزاقی صورت نگرفته است لذا این مطالعه با این هدف انجام شده است.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی به روش مقطعی که در سال ۱۳۹۴ در دانشکده دندان پزشکی بابل انجام گردید از۶۰ بلوک پارافینه مربوط به پلئومورفیک آدنوما،آدنوئیدسیستیک کارسینوما و موکواپیدرموئید کارسینوما استفاده شد. دو برش ۵ میکرونی برای رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین و متیل گرین پیرونین زده شد. تصاویری از اسلایدهای رنگ آمیزی شده با بزرگ نمایی ۱۰۰ برابربا میکروسکوپ Japan Optical)،Bx۴۱) Olympus توسط دوربین lgvc,Tokyo,japan)) متصل به کامپیوتر در ۳ مقطع میکروسکوپی از اجزاء تومورال به عمل آمد و به طور متوسط ۱۰۰ هسته در ۳ فیلد میکروسکوپی بررسی شد. ارزیابی مورفومتری و بررسی کیفی هستک ها (تک هستکی و چند هستکی) انجام شد و نتایج با آنالیزهای آماری kruskal-wallisوMann-whitney تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: بیش ترین اندازه مساحت هسته در پلئومورفیک آدنوما، بیش ترین اندازه مساحت سیتوپلاسم در موکواپیدرموئید کارسینوما، بیش ترین نسبت هسته به سیتوپلاسم در آدنوئیدسیستیک کارسینوما و بیش ترین نسبت قطر بزرگ به کوچک هسته در پلئومورفیک آدنوما دیده شد. اختلاف آماری معنی داری از نظر ویژگی های مورفومتری فوق بین سه ضایعه دیده شد(۰۰۱/۰>p).
استنتاج: استفاده از هیستومورفومتری به همراه رنگ آمیزی متیل گرین پیرونین روش کمکی مناسبی در تمایز تومورهای خوش خیم از بدخیم بزاقی نمی باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
صفورا سیفی
Associate Professor, Department of Oral and Maxillofacial Pathology, Oral Health Research Center, Faculty of Dentistry, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
فریده فیضی
Assistant Professor, Department of Histology, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
معصومه یاسمی
Dental Student, Student Research Center, Faculty of Dentistry, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
همت قلی نیا
MSc in Statistics, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :