فراوانی ناهنجاری های دستگاه تناسلی نوزادان پسر متولد شده در بیمارستان آیت اله روحانی بابل
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-27-156_018
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: ناهنجاری های دستگاه تناسلی خارجی جزء ناهنجاری های مادرزادی شایع، خصوصا در پسران می باشد. هدف این مطالعه، تعیین میزان شیوع ناهنجاری های دستگاه ادراری- تناسلی در نوزادان پسر متولد شده در بیمارستان آیت اله روحانی بابل می باشد.
مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۹۴و ۱۳۹۵ در زایشگاه آیت اله روحانی بابل بر روی ۷۸۷ نوزاد پسر زنده متولد شده با کسب رضایت کتبی از والدین آن ها صورت گرفت. در صورت مرگ نوزاد، جنسیت دختر و عدم رضایت والدین، نمونه ها از مطالعه خارج شدند. اطلاعات نوزادان (وزن، قد، دور سر هنگام تولد، سن داخل رحمی، نوع ناهنجاری) و اطلاعات والدین (سن مادر، سابقه بیماری در مادر، اعتیاد و داروهای مصرفی در مادر) در چک لیست ثبت و تحلیل شد.
یافته ها: عدم نزول بیضه در ۲۸ (۶/۳ درصد)، هیدروسل در ۴۶ (۸/۵ درصد)، هیپوسپادیاس در ۶ (۸/۰ درصد) و اپی سپادیاس در ۷ (۹/۰ درصد) نوزاد وجود داشت. میانگین وزن نوزادان دارای ناهنجاری ۷۷/۴۳۴±۲۶/۲۸۴۱ گرم بود. متوسط سن حاملگی در نوزادان دارای ناهنجاری ۶۸/۱±۳۴/۳۷ هفته بود و سن مادران آن ها، بطور متوسط ۹۴/۷±۳۰ سال بود.
استنتاج: نتایج نشان داد هیدروسل و عدم نزول بیضه شایعترین ناهنجاری در نوزادان پسر بود. وزن کم هنگام تولد، وجود بیماری زمینه ای در مادر و سن بالای مادر از عوامل مستعد کننده این ناهنجاری بود.
کلیدواژه ها:
undescended testis ، hydrocele ، hypospadias ، epispadias ، gestational age ، infants ، عدم نزول بیضه ، هیدروسل ، هیپوسپادیاس ، اپی سپادیاس ، سن حاملگی ، نوزادان
نویسندگان
نعیمه نخجوانی
استادیار، گروه کودکان، مرکز تحقیقات بیماری های غیرواگیر کودکان، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
یوسف رضا یوسف نیاپاشا
استادیار، گروه ارولوژی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
سیدمهران مهدوی
دانشجو پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
عمادالدین موعودی
دانشیار، گروه ارولوژی، مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :