اثر ضد التهابی عصاره اتانولی گیاه فرفیون (euphorbia Myrsinites ) در شوک سپتیک القاء شده با لیپوپلی ساکارید در موش های سوری
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 292
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-29-181_002
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: بسیاری از گیاهان دارای خواص ایمونومدولاتوری هستند که از این میان میتوان جنس Euphorbia را به عنوان یک گیاه تعدیل کننده سیستم ایمنی نام برد. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات ضد التهابی عصاره اتانولی گیاه فرفیون (E.myrsinites) بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه ی تجربی، ۴۰ موش نژاد Swiss albino به ۴ گروه مساوی تقسیم شدند. گروه A (گروه کنترل)، گروه B (تحت تجویز با لیپوپلی ساکارید باکتریایی یا LPS) و گروه C (دریافت عصاره اتانولی گیاه E.Myrsinite، قبل از تجویز LPS) گروه D (دریافت عصاره اتانولی گیاه مورد نظر همراه با تجویز LPS). در نهایت از موشها خونگیری شد (۲ و ۶ ساعت پس از تجویز LPS) و به بررسی سایتوکاینهای IFN-γ و TNF-α، IL-۴ و IL-۱۰ و نیتریک اکساید پرداخته شد.
یافته ها: ۲ ساعت بعد از تجویز LPS، میزان IL-۴ و IL-۱۰ در گروه C و D نسبت به گروه B افزایش معنیدار و میزان IFN-γ در این گروهها کاهش معنیدار داشت (۰۴۲۵/۰=P)، اما ۶ ساعت بعد از تجویز LPS، میزان TNF-α در گروه B نسبت به گروه C و D افزایش معنیدار داشت (۰۴۷۳/۰=P) ولی در ارتباط با میزان IL-۴و IL-۱۰ نتیجه عکس بود. سطح نیتریک اکساید، ۲ و۶ ساعت پس ازتجویزLPS، در موشهای گروه C وD نسبت به گروه B کاهش معنیدار داشت (۰۴۲۱/۰= P).
استنتاج: عصاره اتانولی گیاه E.myrsinites دارای اثرات تعدیلکننده سیستم ایمنی است و از طریق کاهش تولید سایتوکاینهای پیش التهابی میتواند به عنوان داروی موثر در درمان بیماریهای التهابی چون شوک سپتیک استفاده شود.
کلیدواژه ها:
Euphorbia myrsinitis ، pro-inflammatory/anti-inflammatory cytokines ، LPS ، mice ، nitric oxide ، گیاه فرفیون ، سایتوکاین های پیش التهابی/ ضد التهابی ، لیپو پلی ساکارید ، موش ، نیتریک اکساید.
نویسندگان
سمیه احمدی افشار
PhD Candidate in Immunology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Urmia, Urmia, Iran
یاسر جعفری خطایلو
Assistant Professor, Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Medicine, University of Tabriz, Tabriz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :