اثربخشی گروه درمانی آموزش تنظیم عاطفه بر علائم اضطراب و افسردگی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 140
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-30-184_005
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: نقص در مهارت های تنظیم هیجان با طیف وسیعی از اختلالات روانی مرتبط است. در این مطالعه اثربخشی گروه درمانی آموزش تنظیم عاطفه بر علایم اضطراب و افسردگی بررسی شده است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه تجربی با گروه کنترل و گمارش تصادفی بود. در این مطالعه ۳۲ نفر از افراد دارای علایم پیش بالینی اختلال های اضطراب و افسردگی، از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمایش، ۱۲ جلسه آموزش تنظیم عاطفه دریافت کرد و گروه کنترل طی این مدت مداخله ای دریافت نکرد. شرکت کنندگان در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون با مقیاس های اضطراب و افسردگی(DASS)، مقیاس عاطفه مثبت و منفی(PANAS)، پرسشنامه مهارت های تنظیم هیجان(ERSQ) و مقیاس سازگاری اجتماعی و شغلی (WSAS) مورد ارزیابی قرار گرفتند. تحلیل داده ها با استفاده از -۱۶ SPSS انجام شد.
یافته ها: نتایج نشان بدست آمده، نشان دهنده کاهش معنی دار نشانگان اضطراب ۰۱/۰=P ، (۲۷/۱) ۸۲/۳۱F=، افسردگی ۰۱/۰=P ،(۲۷/۱) ۶۱/۳۳F=، و استرس ۰۱/۰=P ، (۲۷/۱) ۸۸/۹۵F=، و افزایش معنی دار عاطفه مثبت، مهارت های تنظیم هیجان ۰۱/۰=P ،(۲۷/۱) ۰۸/۶۷F=، و سازگاری اجتماعی ۰۱/۰=P ، (۲۷/۱) ۶۷/۴۱F=، برای گروه آزمایش بود.
استنتاج: به طور کلی، آموزش تنظیم عاطفه می تواند به عنوان یک رویکرد فراتشخیصی بر کاهش علائم افسردگی و اضطراب موثر باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مژگان لطفی
Assistant Professor, Department of Mental Health, School of Behavioral Sciences and Mental Health (Tehran Institute of Psychiatry), Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
مهدی امینی
Assistant Professor, Addiction Department, School of Behavioral Sciences and Mental Health (Tehran Institute of Psychiatry), Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran
یاسمن شیاسی
MSc in Clinical Psychology, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :