ارتباط پلی مورفیسم rs۴۵۴۱۸۴۳در ژن کد کننده miR-۱۸۲ با بروز دیابت نوع دو در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 133
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-30-185_015
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: دیابت ملیتوس شایع ترین بیماری اندوکرین است. در بین انواع دیابت، شیوع دیابت نوع دو بیش تر بوده و ۹۰-۸۵ درصد از کل موارد دیابت را شامل می شود. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط پلی مورفیسم rs۴۵۴۱۸۴۳ در miR-۱۸۲ با دیابت نوع دو در جمعیت اصفهان انجام پذیرفت.
مواد و روش ها: در این مطالعه مورد- شاهدی، ۱۹۶ فرد سالم و۱۹۹ فرد بیمار دیابتی نوع ۲ به طور تصادفی از جمعیت مورد نظر انتخاب شدند. ژنوتیپ افراد برای پلی مورفیسم مورد نظر با روش PCR-RFLP تعیین و جهت تائید نتایج، تعدادی از نمونه ها سکانس شد. سپس فراوانی ژنوتیپ ها و به دنبال آن، فراوانی آلل ها به منظور به دست آوردن ارتباط این پلی مورفیسم با خطر ابتلا به دیابت نوع دو، جنس و سن بروز بیماری، آنالیز گردید.
یافته ها: اختلاف معناداری بین انواع ژنوتیپ ها در دو جمعیت سالم و بیمار وجود ندارد و ژنوتیپ های مختلف این پلی مورفیسم با در نظر گرفتن ژنوتیپ GG به عنوان ژنوتیپ مرجع، با خطر ابتلا به دیابت در سطح ۰۵/۰P< ارتباط معنی داری ندارند.
استنتاج: با توجه به عدم ارتباط پلی مورفیسم مورد نظر با خطر ابتلا به دیابت در این جمعیت، از این پلی مورفیسم نمی توان برای غربالگری بیماران دیابتی در جمعیت مورد نظر استفاده نمود. مطالعات بیش تر در زمینه ارزیابی اهمیت این پلی مورفیسم در جمعیت های مختلف ضروری است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
آرزو عبدی
MSc in Molecular Genetics, Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
مریم پیمانی
Assistant Professor, Department of Biology, Faculty of Basic Sciences, Shahrekord Branch, Islamic Azad University, Shahrekord, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :