ارتباط فاکتور های خطر آترواسکلروز با خونریزی دیورتیکولی
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 155
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JMUMS-32-215_007
تاریخ نمایه سازی: 1 آبان 1402
چکیده مقاله:
سابقه و هدف: دیورتیکولیت یک مشکل اصلی سلامت در میانسالان و سالمندان می باشد. از آنجائیکه علت بروز خونریزی در دیورتیکول بطور شفاف مشخص نیست ولی تغییرات آرتریولار بعنوان پاتوژنز اصلی خونریزی دیورتیکول در نظر گرفته می شود، این مطالعه با هدف بررسی ارتباط فاکتورهای خطر آترواسکلروز با خونریزی دیورتیکولی انجام شد.
روش پژوهش: در این مطالعه مورد-شاهدی ۱۱۲ بیمار مبتلا به دیورتیکول بالای ۴۰ سال، مراجعه کننده به بیمارستان آیت ا... روحانی بابل طی سالهای ۹۸-۱۳۹۷در دو گروه با و بدون خونریزی از نظر سطح کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا و پایین و تری گلیسرید، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، سابقه دیابت و هایپرتنشن و سایر فاکتورهای مورد نظر مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند.
یافته ها: میانگین سنی بیماران در ۴۵/۱۰±۴۲/۶۲ سال بود. ۶۲ بیمار (۴/۵۵%) مبتلا به بیماری دیورتیکول و ۵۰ بیمار(۶/۴۴%) مبتلا به خونریزی دیورتیکول بودند. شانس ابتلا به خونریزی دیورتیکولی در بیمارانی که سابقه بیماری قلبی غیرکرونری داشتند، ۲۵/۴ برابر بیماران بدون سابقه بیماری قلبی غیرکرونری بوده است (۰۰۱/۰>p). شانس خونریزی دیورتیکول در بیمارانی که سابقه آنژیوگرافی و استنت کرونری داشتند نسبت به بیماران بدون سابقه ۱۱/۳ برابر گزارش شد (۰۰۴/۰=p). در تحلیل چند متغیره بر اساس نسبت شانس تطبیق یافته، سابقه بیماری قلبی غیرکرونری، سابقه هایپرتنشن، افزایش سطح تری گلیسرید و LDL و کاهش سطح HDL ریسک فاکتوری برای خونریزی دیورتیکول بشمار می روند.
نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که به موازات ایسکیمی در عروق قلب، مغز و عروق محیطی شانس خونریزی در عروق روده ای بیماران دیورتیکولی افزایش می یابد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهران شاهانی کلاکی
Resident in Internal Medicine, Student Research Committee, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
دردی قوجق
Professor, Department of Clinical Biochemistry, Faculty of Medicine, Cellular and Molecular Biology Research Center, Health Research Institute, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
سیدحسن عابدی ولوکلایی
Assistant Professor, Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Rouhani Hospital, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :