تاثیر نانوسیلیکات های لایه ای بر خواص جرم های ریختنی خیلی کم سیمان آلومینا - گرافیت
محل انتشار: فصلنامه سرامیک ایران، دوره: 18، شماره: 3
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JICERS-18-3_002
تاریخ نمایه سازی: 29 مهر 1402
چکیده مقاله:
در دو دههی اخیر بسیاری از تحقیقات علمی در زمینهی تکنولوژی دیرگدازها روی افزایش استفاده از دیرگدازهای مونولیتیک متمرکز شده است. بسیاری از کشورها بیش از نیمی از تولیداتشان را روی دیرگدازهای بیشکل متمرکز کردهاند که به دلیل مزایای این دیرگدازها از جمله عدم نیاز به فرآیند شکلدهی و پخت در حین ساخت و خواص مشابه با دیرگدازهای شکلدار میباشد. از طرفی با ورود به عرصه نانوفناوری و با توجه به خواص ویژه نانومواد، بررسی کاربرد این مواد در دیرگدازها نیز از جمله موضوعاتی است که میتواند نتایج قابل قبولی را در پی داشته باشد. در تحقیق حاضر پس از تخلیص رس به روشهای مکانیکی و دست یافتن به نانوسیلیکاتهای لایهای، مورفولوژی این مواد به کمک روشهای XRD ، SEM و TEM و بدست آوردن اندازه ذرات نانورس حاصله با تکنیک LPSA مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت نانوسیلیکاتهای تهیه شده به نوعی جرم ریختنی خیلی کم سیمان آلومینا-گرافیتی اضافه گردیده و خواص رئولوژیکی جرم مذکور قبل و بعد از فرآیند پخت در دماهای °C۱۰۰۰، °C ۱۲۵۰ و °C ۱۵۰۰ مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. جهت انجام بررسیهای فازی جرم ریختنی بدست آمده از تکنیک XRD استفاده شد. نتایج حاصله در این تحقیق نشان میدهد که فاصله بین لایهای نانوسیلیکاتهای مصرفی ۲/۱ نانومتر بوده و رئولوژی جرم ریختنی خیلی کم سیمان به مقدار قابل توجهی بهبود یافته است، به صورتی که جریان پذیری آن به مقدار ۵ درصد افزایش داشته و این بدان معنی است که حضور برخی مواد از قبیل میکروسیلیس و آلومینای اکتیو شده نیز به مقدار قابل توجهی کاهش یافته است. در پایان بررسی نتایج XRD نمونهها پس از فرآیند پخت نشان میدهد که فاز مطلوب مولایت نیز در این نمونهها تشکیل شده است.
کلیدواژه ها:
Layered Nano-Silicate ، Ultra Low Cement Castable ، Rheology ، Mullite ، نانوسیلیکات های لایه ای ، جرم های ریختنی خیلی کم سیمان ، رئولوژی ، فاز مولایت.
نویسندگان
منصور سیف اله طرقی
Islamic Azad University, Saveh Branch
مهدی خوئینی
Islamic Azad University, Saveh Branch
حسین رستگار
Islamic Azad University, Saveh Branch
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :