تاثیر آموزش برنامه قلب سالم بر آگاهی و نگرش دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر بیرجند، در مورد بیماری های قلبی- عروقی
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 184
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-21-3_006
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: امروزه، بیماری های قلبی- عروقی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و از علل مهم مرگ و میر به شمار می روند. با توجه به نقش عوامل خطر قلبی در ایجاد این بیماری ها و شروع پدیده آترواسکلروز از دوران کودکی، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر آموزش برنامه قلب سالم بر آگاهی و نگرش دانش آموزان مقطع راهنمایی شهر بیرجند انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه نیمه تجربی از نوع قبل و بعد، بر روی ۳۹۵نفر از دانش آموزان پایه اول راهنمایی شهر بیرجند که به روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی انتخاب شده بودند، انجام شد. پرسشنامه خودساخته، بر اساس اهداف، تهیه و پس از تایید روایی و پایایی آن، در دو مرحله قبل و بعد از آموزش تکمیل شد. این آموزش ها به صورت سخنرانی و پرسش و پاسخ، به مدت سه ماه، هر هفته یک جلسه و هر جلسه به مدت یک ساعت ادامه داشت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش ۱۶) و آزمون t-test زوج شده در سطح ۰۵/۰=α تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: این مطالعه بر روی ۳۹۵دانش آموز پایه اول راهنمایی شهر بیرجند با میانگین سنی ۵۷/۰±۴۸/۱۲ سال شامل: ۱۸۱ (۸/۴۵%) دانش آموز پسر و ۲۱۴ (۲/۵۴%) دانش آموز دختر انجام شد. میانگین نمره کل آگاهی در زمینه عوامل خطرساز بیماری های قلب و عروق، قبل از آموزش ۲۱/۳±۲۶/۸ بود که بعد از آموزش به ۷۷/۳±۳۱/۹ افزایش یافت (۰۰۱/۰P<). میانگین نمره نگرش نیز بعد از آموزش از ۹۳/۴±۳۸ به ۷۸/۵±۱/۳۹ افزایش یافت (۰۰۱/۰P <). نتیجه گیری: از آنجا که تاثیر آموزش بر ارتقای سطح آگاهی و نگرش دانش آموزان تایید گردید، اجرای برنامه های آموزش قلب سالم به عنوان یک اولویت آموزشی در مدارس، می بایست مورد توجه مسئولین و مدیران بهداشتی و آموزشی استان قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
Key words: Teaching ، Cardiovascular ، Knowledge ، Attitude ، Students ، آموزش ، قلب و عروق ، آگاهی ، نگرش ، دانش آموزان
نویسندگان
طوبی کاظمی
Atherosclerosis and Coronary Artery Research Centre, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
امیرعلی قهرمانی
کمیته تحقیقات دانشجویی
غلامرضا شریف زاده
Social Determinants of Health Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
سیده سعیده هاشمی
Member of the Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :