بررسی دیدگاه های اعضای هیات علمی و دانشجویان پیراپزشکی و پرستاری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به برنامه ارزشیابی اساتید در سال تحصیلی ۸۸-۱۳۸۷

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 126

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-20-2_007

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: هدف ارزشیابی آموزشی، بهبود وضعیت تدریس و ایجاد زمینه ای مناسب برای اعضای هیات علمی برای بهترکردن نحوه آموزش می باشد. مطالعه حاضر، با هدف تعیین دیدگاه اساتید و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نسبت به مسئله ارزشیابی و تاثیر آن بر پیشرفت آموزش صورت گرفت. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی که در نیمه دوم سال تحصیلی ۸۸- ۱۳۸۷، در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام گرفت، دیدگاه ها و نظرات ۷۹ نفر از اعضای هیات علمی و ۳۲۱ نفر از دانشجویان پیراپزشکی و پرستاری راجع به برنامه ارزشیابی اساتید، با استفاده از دو پرسشنامه مجزا جمع آوری گردید. پایایی و اعتبار پرسشنامه ها توسط متخصصین مربوطه تایید گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش ۱۶) و آزمون آماری کای اسکوئر در سطح ۰۵/۰≥a تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: بر طبق این مطالعه، ۷۶ درصد از اعضای هیات علمی، ارزشیابی را در روند تدریس موثر دانستند اما ۷/۷۴ درصد از آنها معتقد بودند که باید تغییراتی در روند ارزشیابی صورت گیرد؛ همچنین ۹/۶۹ درصد از اساتید معتقد بودند که دانشجویان، بدون احساس مسوولیت و حوصله کافی فرم ها را تکمیل می نمایند؛ از طرف دیگر ۵/۵۹ درصد از دانشجویان معتقد بودند که به نتایج ارزشیابی، بهای کمی داده می شود و فرم های ارزشیابی نمی توانند ارزیاب مناسبی برای تدریس باشند. نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که اکثر دانشجویان و اساتید، نسبت به برنامه ارزشیابی و تاثیر آن بر روند آموزش چندان خوشبین نیستند؛ بنابراین ایجاد اطمینان در دانشجویان و اساتید نسبت به اینکه ارزشیابی، در راستای بهبود شرایط آموزشی گام بر می دارد، منجر به بالارفتن حس مسوولیت در دانشجویان و ایجاد انگیزه در استادان می گردد.

کلیدواژه ها:

Evaluation ، Faculty members ، Students ، Birjand University of Medical Sciences ، ارزشیابی ، اعضای هیات علمی ، دانشجو ، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

نویسندگان

مسعود ضیائی

Birjand Hepatitis Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand. Iran

محمدرضا میری

Member of The Research Center of Effective Social Factors on Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

شیما متولی

Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Stufflebeam DL, Madaus GF, Kellaghan T (eds.). Evaluation Models: Viewpoints ...
  • Hadjyabady MR, Ghourchaie A. Medical students' attitude of their success ...
  • Ghorbani Nejad V, Mahbousi M. Assessment of achievement of medical ...
  • Hossini M, Sarchami R. Attitude of students of Qazvin Medical ...
  • Marsh HW. Students’ evaluations of university teaching: Dimensionality, reliability, validity, ...
  • Ghafourian Borujerdi M, Shakournia A, Elhampour H. Evaluation Results Feed ...
  • Kaufman DM. students’ evaluation of faculty teaching. Presented at SFUFA ...
  • نمایش کامل مراجع