بررسی سلامت دهان در کارکنان ستادی و بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۹۵

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 72

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-25-1_007

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: رعایت اصول بهداشت دهان و دندان سهم مهمی در پیشگیری از پوسیدگی دندان دارد و رعایت این اصول در همه گروه ها اهمیت ویژه ای دارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی سلامت دهان در کارکنان ستادی و بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال ۱۳۹۵، طراحی شد. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی ۳۸۵نفر از پرسنل ستادی و بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند که به روش نمونه گیری طبقه بندی سهمی انتخاب شدند، انجام شد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه سلامت دهان و دندان WHO استفاده شد . پرسشنامه مذکور در قالب ۲۹ سوال، بهداشت دهان و دندان (۹سوال در زمینه رفتار، ۱۰سوال در زمینه مشکلات دهان و دندان و ۱۰ سوال در مورد سایر حیطه های سلامت دهان و دندان) را ارزیابی می کند. داده ها پس از جمع آوری، در نرم افزار SPSS (ویرایش ۱۹) وارد و آنالیز گردید. یافته ها: ۹۵/۶ درصد کارکنان از مسواک و ۵۰/۶ درصد آنها از نخ دندان استفاده می کردند. در مورد وضعیت مراجعه به دندان پزشک، ۷۶/۴ درصد کارکنان حداقل سالی یکبار به دندان پزشک مراجعه می کردند که مهمترین دلیل مراجعات آنها درمان و درد دندان بود. میانگین نمره رفتار بهداشت دهان و دندان از ۹ نمره در کارکنان ۱/۱±۷/۴۹ و نمره مشکلات از ۱۰ نمره ۱/۶±۱/۴۱ برآورد گردید. در افراد با سطح تحصیلات زیر دیپلم میانگین نمره مشکلات به طور معنی داری بالاتر از سایر گروه های تحصیلی بود (۰/۰۵ > p). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کارکنان ستادی و بیمارستان های دانشگاه، از وضعیت سلامت دهان و دندان مطلوب برخوردارند و به همین دلیل، مشکلات دهان و دندان در آنها کمتر دیده شد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

نرجس اکبری

Assistant professor at Oral and Maxillofacial Diseases Department, Dental school of Medical University of Birjand, Birjand, Iran

الناز رنگین

Student of Dental school of Medical University of Birjand, student research committee, Birjand University of Medical Sciences Birjand, Iran.

غلامرضا شریف زاده

Social Department of Health Research Center,Birjand University of Medical Sciences

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ajami B, Shabzendehdar M, Asadollahi AR. Evaluation of Oral Health ...
  • Sheiham A. Oral health, general health and quality of life. ...
  • Buunk-Werkhoven YA, Dijkstra A, van der Schans CP. Determinants of ...
  • Pakpour-Hajiagha A, Hidarnia A, Hajizadeh E. Oral health status and ...
  • Torabi M, Karimi Afshar S, Sheikhzadeh A, Karimi Afshar M. ...
  • نمایش کامل مراجع