بررسی فراوانی عوامل باکتریای هوازی و قارچی عفونت مجرای گوش خارجی و میزان حساسیت عوامل باکتریایی هوازی به دست آمده به آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در شهر بیرجند
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 135
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-25-2_005
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: آگاهی از الگوی عوامل باکتریال هوازی و قارچی و میزان حساسیت آنها به آنتی بیوتیک های رایج، از اهمیت به سزایی در درمان عفونت مجرای گوش خارجی برخوردار است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی شیوع انواع عفونت ها در مراجعه کنندگان شهرستان بیرجند به عنوان یک منطقه گرمسیری کویری به کلینیک های تخصصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بود.
روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، از اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ تا تیرماه ۱۳۹۶ بر روی ۱۰۰ نفر از بیماران مبتلا به عفونت مجرای گوش خارجی مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. افراد مورد مطالعه به روش نمونه گیری غیراحتمالاتی آسان انتخاب شدند. نمونه گیری توسط دو Swab انجام و در آزمایشگاه مرجع از نظر باکتری های گرم منفی، مثبت و قارچ ها بررسی شد. داده ها توسط آزمون کای اسکوئر و دقیق فیشر در نرم افزار SPSS (ویرایش ۱۶) تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ها: در مجموع ۱۰۰ نفر به این مطالعه وارد شدند. میانگین سنی افراد مورد مطالعه (۷۱-۱۲) ۱۵/۹±۳۸/۴۳ سال بود. اغلب افراد از جنس مذکر (۶۱نفر، ۶۱%) و ساکن شهر (۷۰نفر، ۷۰%) بودند. شایع ترین علائم بالینی به ترتیب: خارش گوش (۴۸%)، درد گوش (۲۱%) و اریتم (۱۹%) گزارش گردید. از بین ۷۴نمونه باقیمانده، در۱/۸۹درصد موارد باکتری و در ۹/۱۰درصد موارد قارچ رشد کرده بود. از بین باکتری های رشد کرده، اغلب موارد باکتری های گرم مثبت بودند (۳۶ نفر، ۵/۵۴%). بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب به: سفکسیم (۸/۴۵%)، سفازولین (۲/۳۰%)، جنتامایسین (۱۲%) و سیپروفلوکساسین (۱۲%) گزارش گردید.
نتیجه گیری: اوتیت خارجی حاد در بیماران شهر بیرجند اتیولوژی مرکب از چندین باکتری و قارچ دارد. مقاومت به سفیکسیم بیش از سیپروفلوکساسین است؛ اما احتمالا حساسیت مناسبی نسبت به سیپروفلوکساسین و همچنین جنتامایسین وجود دارد.
کلیدواژه ها:
Aerobic bacterial agents ، Fungal agents ، External auditory canal infections ، Antibiotic resistance ، عوامل باکتریای هوازی ، عوامل قارچی ، عفونت مجرای گوش خارجی ، مقاومت آنتی بیوتیکی
نویسندگان
مسعود اصغری
Assistant Professor, Department of ENT, Vali e Asr Hospital, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
محمود زردست
Associate Professor, Department of Pathology, Vali e Asr Hospital, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مهدی بخشایی
Associated Professor, Department of ENT, Qaem Hospital,Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran
سروناز حضرتی
Student of Medicine, Student Research Committe, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :