بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و تولید بیوفیلم در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس جداشده از عفونت های بیمارستانی شهر تهران، در سال ۱۳۹۵
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 221
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-25-2_008
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: استافیلوکوکوس ها، پاتوژن مشترک بین انسان و گونه های مختلف دامی است که قابلیت ایجاد طیف وسیعی از بیماری های را دارد. استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استافیلوکوکوس اورئوس، عوامل مهمی در ایجاد بیوفیلم در بیماران هستند. این مطالعه با هدف تعیین توانایی تولید بیوفیلم و الگوی مقاومتی سویه های استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از عفونت های بیمارستانی و مواد غذایی انجام گرفت.
روش تحقیق: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی ۱۱۷نمونه بیمارستانی انجام شد. ابتدا آزمایش های بیوشیمیایی بر روی نمونه ها به منظور جداسازی و تایید جنس استافیلوکوکوس اورئوس و استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس انجام گردید؛ سپس برای تعیین تولید بیوفیلم، از روش میکروتیترپلیت استفاده شد و حضور ژن های icaA و icaD با استفاده از PCR مشخص گردید. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها به روش دیسک دیفیوژن برای ۷ آنتی بیوتیک تعیین شد.
یافته ها: ۱۲ سویه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و ۲۰ سویه استافیلوکوکوس اورئوس به وسیله آزمایش های بیوشیمیایی از ۱۱۷نمونه بیمارستانی جداسازی شد که از این تعداد ۶ سویه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و ۱۶ سویه استافیلوکوکوس اورئوس مولد بیوفیلم بودند. نتایج PCR نشان دهنده حضور همزمان ژن های icaA و icaD در ۱۵ سویه استافیلوکوکو س اورئوس و ۶ سویه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس بود. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی در سنجش مقاومت آنتی بیوتیکی به ترتیب مربوط به پنی سیلین، جنتامایسین و امیکاسین بود.
نتیجه گیری: گسترش نمونه های بالینی مولد بیوفیلم با مقاومت های آنتی بیوتیکی چندگانه، می تواند به عنوان خطری جدی برای بیماران محسوب شده و باعث افزایش موارد مرگ و میر در بیمارستان ها گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سینا مشایخی
MSc in Department of Microbiology, Sirjan Branch Islamic Azad University, Sirjan, Iran
کیومرث امینی
Department of Microbiology, Facultyof basic science, Saveh Branch, Islamic Azad University, Saveh, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :