اثر عصاره اتانولی ژل گیاه آلوئه ورا (Aloe barabadensis) بر میزان سرمی اوره، اسید اوریک و کراتینین و ساختار بافتی کلیه موش های صحرایی ماده بالغ مبتلاشده به بیماری مولتیپل اسکلروزیس با اتیدیوم بروماید
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 168
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JBUM-25-3_003
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: ژل گیاه آلوئه ورا با داشتن خواص آنتی اکسیدانی قوی، در درمان بسیاری از اختلالات کلیوی استفاده می گردد. این مطالعه با هدف بررسی اثر عصاره الکلی ژل آلوئه ورا بر میزان سرمی اوره، اسید اوریک، کراتینین و ساختار بافتی کلیه موش های صحرایی که به وسیله اتیدیوم بروماید (EB) به بیماری مولتیپل اسکلروزیس (MS) مبتلا شدند، انجام گردید.
روش تحقیق: این مطالعه تجربی بر روی ۴۸ سر موش صحرایی ماده انجام گرفت که به ۶ گروه ۸ تایی شامل: گروه های کنترل، شاهد (تیمار درون بطنی با سالین)، یک گروه تجربی تحت تیمار با ۱۴میکرولیتر محلول EB به ناحیه بطن های جانبی به همراه نرمال سالین به صورت گاواژ و ۳گروه تجربی دریافت کننده دوزهای ۳۰۰، ۶۰۰ و ۱۲۰۰ میلی گرم/کیلوگرم عصاره الکلی ژل آلوئه ورا (JA) به صورت گاواژ به همراه داروی EB به صورت درون بطنی، تقسیم شدند، انجام گرفت. در این مطالعه، تجویز JA برای مدت ۳۵ روز انجام گرفت. در پایان پس از خون گیری از قلب حیوانات میزان سرمی اوره، اسیداوریک و کراتینین اندازه گیری شد و با تهیه مقاطع، ساختار بافتی کلیه های موش ها بر اساس اندازه گیری های هیستولوژیک مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش ۲۰) و با کمک آزمون های ANOVA و دانکن، در سطح ۰۵/۰P< تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشان داد که EB باعث افزایش معنی دار میزان سرمی اوره، اسیداوریک، کراتینین و کاهش قطر بخش های مدولا، گلومرول، جسمک کلیوی و افزایش قطر لوله های خمیده دور و نزدیک شد (۰۵/۰≥P). همچنین تیمار با دوز حداکثر JA باعث کاهش معنی دار میزان سرمی اوره، اسیداوریک و کراتینین و افزایش قطر بخش های مدولا، گلومرول، جسمک کلیوی و کاهش قطر لوله های خمیده دور و نزدیک نسبت به گروه EB به تنهایی گردید (۰۵/۰≥P).
نتیجه گیری: ژل آلوئه ورا به صورت وابسته به دوز می تواند باعث کاهش میزان اوره، اسیداوریک،کراتینین و اصلاح ساختار بافتی کلیه ها در حیوانات مبتلا به بیماری MS می شود.
کلیدواژه ها:
Urea ، Uric Acid ، Creatinine ، Multiple Sclerosis ، Aloe Vera. ، اوره ، اسید اوریک ، کراتینین ، مولتیپل اسکلروزیس ، آلوئه ورا
نویسندگان
صدیقه تنومند
Department of Biology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran.
ابراهیم حسینی
Department of Biology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran.
محمدامین عدالت منش
Department of Biology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :