بررسی دانش، نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر متوسطه دوره دوم شهر بیرجند درباره دیابت و فاکتورهای مرتبط با آن در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 36

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-25-3_007

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: امروزه دیابت یکی از شایع ترین بیماری های مزمن متابولیک است و در صورتی که اقدامی برای پیشگیری، کنترل و درمان آن صورت نگیرد، معضلات زیادی برای جامعه خواهد داشت. این مطالعه با هدف بررسی میزان دانش، نگرش و عملکرد دانش آموزان دختر متوسطه دوره دوم شهر بیرجند در خصوص دیابت و فاکتورهای مرتبط با آن انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه مقطعی- تحلیلی، روی ۳۶۲ دانش آموز دختر متوسطه دوره دوم شهر بیرجند در سال تحصیلی ۹۶-۱۳۹۵ انجام شد. روش نمونه گیری به صورت خوشه ای چندمرحله ای بود. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ای خودساخته بود که روایی محتوایی آن توسط ۷نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه تایید گردید. برای بررسی پایایی پرسشنامه، ضریب آلفای کرونباخ برای سوالات دانش ۷۸/۰، سوالات نگرش ۶۴/۰ و سوالات عملکرد ۶۷/۰ تعیین شد. در نهایت داده ها با استفاده از نرم افزارSPSS  (ویرایش ۱۹) و با کمک آزمون های آماری tتست مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و تست تعقیبی توکی در سطح معنی داری ۰۵/۰=α تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین نمره دانش دانش آموزان از ۵ نمره ۲۷/۱±۵/۲ و در سطح ضعیف، میانگین نمره نگرش از ۲۱ نمره ۰۹/۳±۹/۱۶ و در سطح متوسط و میانگین نمره عملکرد از ۱۴ نمره ۸۶/۱±۳/۸ و در سطح متوسط قرار داشت. همچنین نمره دانش و نگرش در دانش آموزان رشته تجربی به طور معنی داری از دانش آموزان رشته ریاضی و فنی بالاتر بود (۰۰۱/۰P<). نتیجه گیری: نمره دانش دانش آموزان در خصوص دیابت و فاکتورهای مرتبط با آن در سطح ضعیف و نمره نگرش و عملکرد آنها در سطح متوسط می باشد. از آنجایی که میان دانش فرد درباره یک مسئله و بینش و عملکرد وی رابطه مستقیم وجود دارد، برگزاری جلسات آموزشی بهداشتی در این خصوص و اضافه نمودن اطلاعاتی به کتب درسی برای بهبود و ارتقای سطح آگاهی و پیشگیری دیابت، لازم است.

نویسندگان

زهره پورپیر

Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

غلامرضا شریف زاده

Social determinant of Health Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

سیده فاطمه طباطبایی فرد

Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

محسن ناصری

Cellular and Molecular Research Center, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Moodi M, Zamanipour N, Sharifirad GR, Shahnazi H. Evaluating puberty ...
  • Amini N, Bayat F, Rahimi M, Bekri G, Taheri G, ...
  • Bidi F, Hassanpour K, Ranjbarzadeh A, Kheradmand A. Effectiveness of ...
  • Scain SF, Friedman R, Gross JL. A structured educational program ...
  • Kandula NR, Nsiah-Kumi PA, Makoul G, Sager J, Zei CP, ...
  • Williams MV, Baker DW, Parker RM, Nurss JR. Relationship of ...
  • نمایش کامل مراجع